Nintendo dropper på mange måter E3 i år

Vil kun vise fram «Zelda», og ikke noe annet.

27. april 2016 15:18
Utgivelseslisten til Nintendo. Wii U til høyre.

(PressFire.no): Nintendo har tidligere droppet pressekonferanser på E3, og heller gått for en superutgave av sine ypperlige Nintendo Direct-sendinger, men har alltid vært «på gølvet» i full kraft.

Dette blir det i år ikke noe av, da selskapet ønsker å bruke hele standen (og Nintendo har en av de største) til å kun vise fram «Zelda» til Wii U.

Altså vil det ikke være noen som helst andre spillbare spill fra Nintendo på E3. Deres nye konsoll, NX, vil heller ikke være å finne der.

Selskapet selv sier de alltid har forsøkt å gjøre ting litt annerledes på det som er verdens viktigste spillmesse, og at dette fokuset er for å gi alle de besøkende den beste «innlevelsen» de kan få i spillet.

En kan spekulere rundt to grunner til dette. Selvfølgelig ønsker Nintendo fokus på det som kanskje er det største og mest ambisiøse spillet de noensinne har lagd, men om en gløtter på utgivelseslisten som fulgte med finansrapporten i dag, så er det egentlig ikke så mye å vise frem.

I tillegg til «Zelda», som har blitt utsatt til neste år for å lanseres samtidig på Nintendo NX-maskinen, så er det kun «Paper Mario» som kommer fra selskapet til Wii U hele dette året etter E3.

Det sier litt når Nintendo velger å feite opp listen sin ved å skrive «Star Fox», et spill som allerede er ute, to ganger og inkludere en tech-demo Miyamoto viste frem på E3 for to år siden.

De har derimot en ganske frisk line-up på 3DS, hvor spill i «Rhythm Paradise»-, «Dragon Quest»-, «Fire Emblem»- og «Metroid Prime»-seriene skal ut. For ikke å snakke om et helt nytt «Pokémon»-spill.

Disse blir da ikke å finne på E3 i spillbar form i det hele tatt.

At de også skal vise frem den kanskje mest uinteressante versjonen av «Zelda» nå som vi vet at det også utvikles til en potensielt langt kraftigere konsoll, gjør at flere klør seg litt i hodet.

E3 foregår i Los Angeles fra 14. til 16. juni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3