Nintendo avvikler eShop for 3DS og Wii U i 42 land

Karibien og mesteparten av Latin-Amerika skrus av.

28. april 2020 13:35

(PressFire.no): Det er på de offisielle kundestøttesidene til Nintendo at de avslører planene om å skru av eShop for 3DS og Wii U for store deler av Latin-Amerika og Karibien.

Landene har allerede hatt en begrenset tilgang til Nintendo sin nettbutikk, hvor 3DS og Wii U-eiere har hatt muligheten til å laste ned spill via koder.

Fra og med 31. juli 2020 blir det slutt på den muligheten – inkludert muligheten til å laste ned oppdateringer til spill man allerede eier eller å laste ned spill på ny. Det påpekes også at eventuelle spill som er avhengig av eShop vil slutte å fungere.

42 land blir rammet og Mexico og Brazil er blant de som de få landene som ikke blir påvirket.

De anbefaler nå kundene å både laste ned eventuelle oppdateringer og bruke koder før de lukker dørene.

Nintendo gir ingen spesiell begrunnelser for nedleggelsen, foruten at de «konstant re-evaluerer business og baserer valgene på en rekke faktorer».

Landene som blir påvirket er:

Anguilla, Antigua/Barbuda, Argentina, Aruba, Bahamas, Barbados, Belize, Bermuda, Bolivia, British Virgin Islands, Cayman Islands, Chile, Colombia, Cost Rica, Dominica, Dominican Republic, Ecuador, El Salvador, French Guiana, Grenada, Guadeloupe, Guatemala, Guyana, Haiti, Honduras, Jamaica, Martinique, Montserrat, Netherlands Antilles, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, St. Kitts and Nevis, St. Lucia, St. Vincent/Grenadines, Suriname, Trinidad and Tobago, Turks and Caicos Islands, US Virgin Islands, Uruguay og Venezuela.

På nettsidene påpeker de at det foreløpig ikke er noen planer om å legge ned tjenester i andre land.

At Nintendo runder av tjenestene sine til den for lengst nedlagte Wii U-satsingen er ikke overraskende, men Nintendo slapp så seint som i fjor flere spill til gigantsuksessen 3DS.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3