– Netflix lager «Zelda»-serie

- Som et «Game of Thrones» for et familiepublikum.

9. februar 2015 12:34

(PressFire.no): Strømmegiganten Netflix jobber nå med å lage en tv-serie basert på den legendariske spillserien «The Legend of Zelda», det skriver The Wall Street Journal.

Ifølge en kilde som skal være tett på prosjektet er det fremdeles tidlig, men at de nå søker skribenter som skal fortelle historien om unge Link som må redde prinsessen Zelda og hele kongeriket Hyrule.

Suksess med egne serier

Netflix skal angivelig jobbe tett med den japanske spillgiganten Nintendo som har stått bak spillserien.

Netflix har hatt relativt stor suksess med sine egenproduserte serier, hvor spesielt «House of Cards» med Kevin Spacey i hovedrollen og David Fincher i regissørstolen har fått mye oppmerksomhet.

I tillegg har de en rekke andre serier på vei, hvor de på vårparten blant annet har premiere med tv-serien basert på superhelten «Daredevil».

Nintendo lagde i 1989 en animert tv-serie basert «The Legend of Zelda», men denne gangen skal det være snakk om ekte skuespillere.

Verdens beste spill?

Det første spillet «The Legend of Zelda»-serien kom til Nintendo Entertainment System i 1989 og har i ettertid fått et tyvetalls «oppfølgere» av varierende kvalitet.

«The Legend of Zelda: Ocarina of Time» (1998) og «The Legend of Zelda: Majora’s Mask» (2000) var banebrytende da de kom til Nintendo 64 og havner ofte på lister over tidenes beste spill.

Sistnevnte er i disse dager også aktuelt i en nyutgivelse til håndholdtkonsollen Nintendo 3DS.

Et nytt spill i serien er planlagt for utgivelse til Wii U i løpet av året.

Wall Street Journal skriver videre at Netflix ikke ville kommentere saken og at Nintendo kom med en sedvanlig uttalelse om at de ikke kommenterer rykter eller spekulasjon.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3