Nå har «Conan» blitt «norsk»

Funcom kjøper selskapet som eier en rekke merkevarer.

15. september 2021 13:04

​(PressFire.no): Funcom annonserernå at de har kjøpt Cabinet Group og Heroic Signature – selskapet som eier og forvalter rettighetene til en rekke kjente merkevarer.

Cabinet Group eier flere av merkevarene fra forfatter Robert E. Howard – inkludert «Conan the barbarian» og «Solomon Kane» og «Kull of Atlantis». De eier i tillegg de svenske rollespillene «Mutant Year Zero» og «Kult».

Som kjent har Funcom hatt stor suksess med sine spill i «Conan»-universet, i tillegg til at de ga ut spillet «Mutant Year Zero».

Administrerende direktør i Funcom, Rui Casais, avslører i pressemeldingen at de jobber med et spill som kombinerer flere av rollefigurene i Robert E. Howard sitt univers.

- Hvis du kombinerer Funcoms kunnskap innen spill med Heroic Signature sin kunnskap om tv/underholdning, publishing og lisensbransje, plasserer det oss perfekt for å ta dette til neste nivå.

Sjefen og medgrunnlegger av Cabinet Group, Fredrik Malmberg, sier at de som Cabinet Group har tatt satsingen så langt som de kunne og påpeker at de trenger investering og infrastruktur for å ta det videre.

Malmberg forblir sjefen for Heroic Signatures.

Det hører også med til historien at kinseiske Tencent i fjor kjøpte Funcom og har i ettertid utvidet med flere studioer –nylig i Sverige og i Romania.

Foruten det voldsomt utsatte «Conan Chop Chop» har ikke Funcom avslørt noen nye spill i «Conan»-universet, men det er kjent at de nå jobber med et spill basert på «Dune».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3