Nå blir jukseprogramvare ulovlig i Sør-Korea

Strafferamme med opptil fem år fengsel eller 350 000 kroner i bot.

8. desember 2016 12:27
Wallhacks i «CS:GO» er et problem.

(PressFire.no): Det sør-koreanske parlamentet har nå innført en ny lov som forbyr å lage og/eller distribuere programvare for juksing i konkurransebaserte spill.

Strafferammen blir opptil fem år i fengsel eller over 350 000 kroner i bot, melder pvplive.net.

Teknisk sett er det brudd på brukervilkårene til spillene som ligger til grunn for dne nye loven, hvor spillprodusentene og utgiverne tidligere har måttet ty til nærliggende lover når de har prøvd å bekjempe produsentene av programvare myntet på juks, noe de nå slipper.

Juksing i konkurransebaserte spill skal være et stort problem i Sør-Korea, som nesten kan anses som e-sportens vugge.

Ifølge pvplive.net så har blant annet skytespillet «Overwatch» vært rammet av utstrakt bruk av juks.

Hvis vi forstår loven så er det altså fremdeles lovlig å bruke jukseprogrammer, men ulovlig å produsere dem eller spre dem.

PVPlive.net mener dette også er godt nytt for resten av verden, da mange av jukseprogrammene angivelig skal stamme fra Sør-korea.

Det er litt usikkert om det generelt blir straffbart å bryte brukervilkåreene i dataspill, eller om det spesifikt er produksjon og distribusjon av jukseprogramvare som inkluderes i loven.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3