Moddere har funnet «Hot Coffee» i remasteren av «GTA: San Andreas»

15. november 2021 12:16

(PressFire.no): Lanseringen av remaster-utgaven til «GTA III», «Vice City» og «San Andreas» har ikke akkurat gått på skinner – der PC-versjonen rett og slett ble fjernet kort tid etter lansering (men er tilbake igjen nå).

Spillene har fått hard medfart i sosiale medier etter at grafikken p​å mange måter har blitt verre enn i originalspillene fra starten av 2000-tallet. Samtidig virker spillene å ha en rekke nye bugs og feil som ikke var der før.

Men på en litt mer skøyal side så har spillere som har snoket i koden funnet en gammel kjenning for serien: «Hot Coffee»-delen av «San Andreas» er å finne i remaster-utgaven.

Dette var et sex-minispill (hvor du trykte på knapper i en satt rytme) som ble kuttet før lanseringen, men hvor en uferdig variant fortsatt fantes i spillkoden. PC-versjonen kunne dermed modifiseres og minispillet spilles.

Resultatet ble en av de dummeste seansene som har truffet dataspillkulturen: «San Andreas» ble angrepet fra alle som kunne krype og gå av politikere og moralister som mente dataspill ikke kunne ha sånt herk i seg.

Hyrdestunden (som takket være å ikke være ferdigutviklet skjer fullt påkledd) ble for mye for amerikanere – som ikke hadde noe i mot at du i samme spill kunne kjøre skurtresker på fortauene eller skyte bestemødre med tanks.

Resultatet var at spillet fikk en «Adults Only»-aldersmerking i USA, som automatisk betydde at spillet forsvant fra butikkhyllene og tvang Rockstar til å gi ut en ny versjon som hadde filene fjernet.

Her hjemme var «GTA»-serien allerede under hardt vær takket være KRF, men som vi alle vet gikk verden videre selv etter flere spill i serien.

Det blir nok neppe like stor ståhei denne gangen, vil vi tro.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3