Microsoft legger ned en rekke spillstudioer

7. mai 2024 16:29

(PressFire.no): Microsoft stenger en rekke av sine spillstudioer, det kommer fram av en intern epost i selskapets Xbox-avdeling.

Det er i hovedsak studioer underlagt Bethesda som kuttes, der Arkane Austin («Redfall»), Tango Gameworks («Hi-Fi Rush») og Alpha Dog Studios («Mighty Doom») legges ned.

I tillegg vil Roundhouse Games legges ned og absorberes inn i ZeniMax Online Studios for å jobbe med «The Elder Scrolls Online». Flere mister også jobben i utgiverdelen av Bethesda.

Utviklingen på «Redfall» skrinlegges helt, og Microsoft sier de skal jobbe med tilbud til de som har kjøpt «Hero»-DLCen til spillet. Serverne vil forbli åpne.

Xbox Game Studios-sjef Matt Booty skriver i eposten, gjengitt av IGN av nedleggelsene «ikke reflekterer kreativiteten eller ferdighetene til disse teamene».

– Vi tar disse vanskelige valgene for å gi oss kapasitet til å øke investeringene i andre deler av vår portefølje og fokus på våre prioriterte spill.

Kuttene i Bethesda kommer bare tre måneder etter at Microsoft sparket hele 1900 personer i sine spillstudioer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3