Microsoft gir ut fire spill til Switch og PlayStation

Men ikke «Starfield» eller «Indiana Jones».

15. februar 2024 21:08

(PressFire.no): I kveld kom svarene på en del av ryktene som har svirret omkring Microsoft og fremtiden til Xbox-merkevaren.

Skulle de gå «tredjepart» slik Sega en gang gjorde, og begynne å gi ut spill hos Nintendo og Sonys plattformer – eller var det hele en stor misforståelse?

Sannheten er en plass midt i mellom, i hvert fall enn så lenge.

– Vi har bestemt oss for å ta fire spill til de andre konsollene, kunne Xbox-sjef Phil Spencer fortelle under kveldens «podcast»-sending, som hadde alle toppsjefene for Xbox på scenen.

https://www.youtube.com/watch?v=KGlD9SO3rKU

– Det er ikke en endring i vår fundamentale strategi rundt eksklusivitet. Vi tar alle valg basert på langtidshelsen til Xbox-plattformen, som betyr en plattform som vokser, der spillene gjør det bra, å bygge den beste plattformen for utviklere og å treffe så mange spillere som mulig.

Spencer vil merkelig nok ikke si hvilke spill det er, men påpeker at det ikke er «Starfield» eller «Indiana Jones» – som forblir eksklusive til Xbox.

Spillene som skal over på PlayStation og Switch er «mer enn et år gamle» og har nådd taket på Xbox, forteller Spencer. To av spillene er «community driven» – som sannsynligvis inkluderer «Sea of Thieves».

De to andre spillene er «mindre spill», sannsynligvis «Pentiment» og «Hi-Fi Rush».

– Det er interessant å introdusere spillere på andre plattformer for Xbox-spill for å få de mer interessert i Xbox. Vi mener det er en god verdi i Xbox-merkevaren der.

– Fire spill. Vi lover ikke mer enn det. Om du har en annen plattform og du ser at det kommer spill nå, ikke fortvent at alt kommer, for det gjør det ikke.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3