«Metal Gear»-skaperen skal ha signert med Microsoft og Xbox

For å lage sky-spill.

2. juli 2021 15:53

​(PressFire.no): Det er teknologiblekka Venturebeat som mener å ha kilder på at «Metal Gear Solid»-skaper Hideo Kojima har signert en intensjonsavtale med Microsoft for å lage spill for deres plattformer.

Samtalene skal ha gått over flere måneder, og skal omhandle Microsofts strømmeplattform Xbox Cloud Gaming.

Les også: Slik er det å spille på Xbox Cloud Gaming i dag.

Kojima har tidligere uttalt at han ønsker å lage et spill som tar i bruk strømmeteknologien, og han skal ifølge Venturebeat ha jobbet med Google Stadia fram til Google dro ut pluggen på sine spillproduksjoner.

Microsoft har også nylig ansatt tidligere «Portal»-utvikler Kim Swift, som var designer hos Stadia, for å overse samarbeid med tredjeparter som utvikler spill til skytjenesten. 

Dette skal ifølge Venturebeat ha vært spesifikt for å jobbe med Kojima.

Det skal ikke være snakk om en spesifikk pitch til et spill som er blitt gitt tommelen opp, men heller en avtale som lar Kojima bruke Microsoft sin teknologi. Venturebeat skriver videre at avtalen ikke nødvendigvis gjør at spillene blir eksklusive til Microsoft.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3