Meta Quest Pro kommer denne måneden – koster 19 000 kroner

Svindyrt nytt VR-headsett fra Facebook-eierne.

12. oktober 2022 03:58

(PressFire.no): Facebook-eier Meta har avslørt sitt neste VR-headsett – premiumutgaven Meta Quest Pro.

Dette er et såkalt stand-alone VR-headsett som ikke trenger en tilkobling til PC, men ytelsen på papiret kontra prisen vitner om at dette nok er mer ment for selskaper enn forbrukere.

Rent teknologimessig er det snakk om en Snapdragon XR2+-prosessor som kjører moroa, med 12 GB RAM og 256 GB lagring ombord.

Det er dobbelt så mye RAM som i dagens Quest 2-variant, og prosessoren skal ifølge Meta være 50 prosent raskere.

Det er to LCD-skjermer i brillene som har en oppløsning på 1800x1920 hver for en samlet oppløsning på 3600x1920, noe som ikke er så langt unna dagens Quest 2-variant.

Til sammenligning har de kommende PSVR2-brillene to OLED-skjermer på til sammen 4000x2040 oppløsning.

Langt flatere enn før, og batteriet er flyttet bak.

Brillene veier litt mer enn, men er langt flatere enn Quest 2 – og fremstår litt mer som «briller» enn før.

Det skal derimot sies at dette ikke virker å være et tradisjonelt VR-headsett, men heller et som tar sikte på folk som ønsker å avholde møter i en VR eller AR-løsning.

For eksempel vil det ikke være mulig å blokkere ut alt av lys når man har på brillene, men heller skjerme høyre og venstre side litt med avtagbare klaffer – en full maske vil kunne kjøpes separat for rundt 500 kroner senere i år.

Meta satser på møter i VR.

Headsettet har også en ganske lav oppdateringsfrekvens på 72 hertz, noe som er langt under andre toppmodeller, men Meta sier det også vil være «mulig» med 90 hertz.

Av nye triks så vil Quest Pro måle hvor du kikker og sende dette til andre som er på nett med deg, slik at de kan følge øyenene dine.

Meta lover også to kameraer på utsiden som lar deg se «gjennom» maska, med fire ganger høyere oppløsning enn i de lavoppløselige kameraene i Quest 2.

Man kan se andre se seg rundt, blunke og gjøre grimaser.

Headsettet kan kjøres for seg selv, og batteriet vil da vare i én til to timer – rundt én time mindre enn Quest 2. En kabel for å koble til PC selges separat for tusenlappen, og du vil da kunne bruke programmer og spill lagd for PC.

Prisen er nok den største indikatoren for at dette ikke er ment for oss vanlig dødelige: Man må punge ut 19 000 kroner for VR-brillene og kontrollene når de lanseres 25. oktober.

Kontrollene trenger for øvrig verken kameraer på headsettet eller basestasjoner for å kunne måles nøyaktig, fordi disse kommer med egne kameraer for å vite hvor de er i rommet.

Disse støtter også Quest 2, og vil kunne kjøpes separat for 3900 kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3