Meta avduket «Quest 3»

Dobbel ytelse og nytt design.

2. juni 2023 10:26

(PressFire.no): Meta har avslørt sitt neste VR-headset: Quest 3.

Dette er oppfølgeren til det som er den største VR-plattformen som finnes, og Meta lover både oppdatert innmat og kompabilitet med alle tidligere spill du eier på Quest.

VR-headsettet er såkalt standalone, det vil si at det kan kjøres uten å kobles til noe, og i Quest 3 oppgraderes prosessorene til en nyere Snapdragon – noe som visstnok skal gi dobbel ytelse over Quest 2. Du vil også kunne koble masken til en PC via kabel eller Wifi.

Skjermene skal ha høyere oppløsning (Meta nevner ikke eksakte tall), og de har også funnet det i sitt hjerte å gjeninnføre IPD-hjulet som endrer avstanden på selve linsene, slik at du lettere kan stille inn og få et skarpere bilde..

Samtidig oppdateres kontrollene med haptisk tilbakemelding, og nye kameraer på fronten vil la deg se «gjennom» brillene i farger (tidligere har såkalt «passthrough» vært svart-hvitt). Disse kameraene skal legge opp til bedre AR-opplevelser.

Selve maska skal også være 40 prosent tynnere enn forgjengeren. Det er nå mer enn 500 titler tilgjengelig på Metas VR-plattform, melder selskapet.

Lansering er til høsten, og prisen blir 6590 kroner.​

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3