Mangakongen Akira Toriyama er død

Stod bak «Dragon Ball», «Dragon Quest», «Chrono Trigger» og mer.

8. mars 2024 10:52

(PressFire.no): Serieskaper og kunstner Akira Toriyama har gått bort, 68 år gammel. Det melder selskapet hans, Bird Studio, via den offisielle «Dragon Ball»-kanalen på Twitter / X.

Dødsårsaken skal ha vært en akutt blødning på hjernen 1. mars.

(klikk for større)

Toriyama er nok best kjent som personen bak manga- og animeserien «Dragon Ball», men han står i tillegg bak en rekke kjente figurer innenfor store spillserier.

For eksempel sto han bak figurdesign i spill som «Dragon Quest», «Chrono Trigger» og «Blue Dragon».

Toriyama fikk først annerkjennelse for sin manga «Dr. Slump», som vant pris for beste shōnen-serie i 1981 - en serie som skulle ende opp med å selge mer enn 35 millioner eksemplarer.

Suksessen ble fulgt opp med en kort historie om «Dragon Boy», som så ble til «Dragon Ball» - en enorm internasjonal suksess som fortsatt går den dag i dag, og som har blitt til både tv-serier, filmer og spill.

Toriyama etterlater seg kona Yoshimi Katō, en sønn på 36 år og en datter på 33 år. Han har alltid vært en privat person som ikke stakk seg veldig fram, og Bird Studio varsler at det vil være en privat begravelse for hans nærmeste.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3