Manchester United saksøker utviklerne av «Football Manager» for bruk av navnet

Utviklerne: – Vi har brukt det siden 1992.

25. mai 2020 11:30

(PressFire.no): Fotballaget Manchester United har bestemt seg for å saksøke skaperne av «Football Manager», Sports Interactive, og utgiverne Sega, det melder The Guardian.

Dette fordi spillet inneholder klubbnavnet.

Manchester Uniteds advokater mener spillet på ulovlig vis har brukt navnet, og at bruken av en «falsk» logo sammen med navnet frarøver klubben retten til å kreve lisenspenger.

United sier også at de ønsker å legge til enda et punkt i søksmålet som stanser modifikasjoner gjort av spillere fra å legge inn den ekte klubblogoen i sine egne spill – dette må derimot gjennom rettskverna først.

Sega og SI sine advokater har kontret med at spillet har brukt navnet Manchester United siden 1992, og at klubben aldri før har brydd seg om det – snarere tvert imot.

Spillet benytter seg av 14 tilfeldige klubblogoer for alle lag, med tilhørende fargevalg som passer best for klubben, og forsvarerne mener at bruken av ordene «Manchester» og «United» i fotballkontekst er helt innafor ytringsfriheten.

Ifølge advokatene til Sega har Sports Interactive sendt klubben eksemplarer av spillet i alle år, og flere av klubbens spillere og støtteapparat har vært ute i medier og snakket varmt om spillet.

Nåværende Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær, som har spilt i årevis, gikk ut i PressFire for noen år tilbake og snakket varmt om spillet – noe som ble snappet opp av britisk presse, og som til syvende og sist har endt opp som forsvar i dette søksmålet.

Nåværende Man U-manager Ole Gunnar Solskjær spiller «FM» (Foto: PressFire.no)

Til oss roste han spillets kompleksitet og arbeidet som er lagt ned i å samle statistikk på unge spillere.

- Det var en del av hverdagen da jeg spilte i Manchester United også, å koble av med å spille «Football Manager». Det er et fantastisk spill, som har betydd mye for meg opp gjennom, sa Solskjær.

Han syntes ikke noe om å skulle bruke juksekoder, og satte heller pris på at det var vanskelig å vinne.

- Det var ofte sånn at du kunne trykke på noen par knapper også fikk du noen ekstra millioner. Det synes jeg aldri var artig. Jeg vil heller vinne på tross av enn på grunn av.

Advokatene til Sega og Sports Interactive hadde også enda et ess i ermet: Manchester Uniteds støtteapparat innenfor analyse og speiding har flere ganger kontaktet utviklerne for å få tilgang til databasene i spillet.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpressfire%2Fvideos%2F262769377726974%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3