Lovforslag i Australia ber om 18 års aldersgrense for alle spill med loot boxer

Og merking.

30. november 2022 15:17

(PressFire.no): Et lovforslag som omhandler loot boxer er framlagt for parlamentet i Australia.

Lovforslaget ønsker å sette en automatisk attenårsgrense på spill som inneholder noen form for loot boxer, eller å ikke klassifisere disse i det hele tatt.

Dette for å sette dataspillene med slike mekanikker i samme regelverk som gambling i landet i dag.

Om lovforslaget blir akseptert vil spill med loot boxer også måtte merkes med advarsler.

– Ved å friste unge spillere med gjenstander som kan endre spillet i deres favør, oppfordres det til å ta risikoer for potensielle belønninger gjennom å gi tilfeldige premier, sa politiker Andrew Wilkie, som står bak lovforslaget.

– Det er klart at loot boxer gir mange av de samme følelselene og opplevelsene som er assosiert med pokermaskiner og andre tradisjonelle gamblingaktivite​ter.

Han viste til en studie gjort i Australia som fant ut at 62 prosent av de bestselgende spillene i landet inneholdt loot boxer, og at alle barn og unge som var med i undersøkelsen hadde spilt et spill med disse mekanikkene.

– Det er urovekkende at studien viste at unge mennesker som hadde brukt loot boxer hadde større sjanse for å ha gamblet det siste året, gamblet oftere, brukte mer penger på gambling og hadde større problemer med gambling.

I 2018 konkluderte en fem måneder lang etterforskning i Australias Enviroment and Communication Reference Committee at loot boxer oppfyller alle de psykologiske kriteriene til gambling – men ikke den juridiske definisjonen.

Mer og mer forskning viser at barn som blir eksponert for loot boxer er lenket til problematisk gambling.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3