Lego og Sony kjøper seg inn i Epic Games

Skal lage barnevennlig metaverse med «Fortnite»-skaperne.

11. april 2022 17:02

​​(PressFire.no): PlayStation-skaper Sony og Lego-eier KIRKBI har kjøpt seg inn i «Fortnite»-utvikler Epic Games, det melder selskapet på sine hjemmesider.

Begge partene har kjøpt seg inn med én milliard dollar, drøye 9 milliarder kroner, hver.  Epic-sjef Tim Sweeney sitter fortsatt med en kontrollerende andel aksjer i selskapet.

– Vi er veldig glade for å ha investert i Epic for å gjøre vårt forhold til metaverse-området bredere, som er et område hvor skapere og brukere kan dele sin tid, sier Sony-sjef Kenichiro Yoshida.

– Vi er også overbeviste om at Epics ekspertise, inkludert deres kraftige spillmotor, kombinert med Sonys teknologier, vil akselerere utviklingen av nye digitale fan-opplevelser innenfor sport og virtuelle produksjoner.

Lego har også inngått et dypere samarbeid med Epic, der de sammen skal utvikle et metaverse for barn, hvor de sier sikkerhet skal stå i sentrum.

– Vi mener det er et enormt potensial for barn å utvikle ferdigheter i kreativitet, samarbeid og kommunikasjon gjennom digitale opplevelser, men vi har et ansvar for å gjøre disse trygge, inspirerende og til å være et gode for alle, sier Lego-sjef Niels Christiansen.

Akkurat hva dette betyr vites ikke enda, og det er ikke klart om dette vil bunne ut i et nytt spill.

Men samarbeidet er ikke sjokkerende, kanskje, all den tid «Roblox» håver inn milliarder på innhold skapt av sine brukere. Den tjenesten har derimot vært anklaget både for å drive økonomisk rovdrift av de som lager innhold og for å ikke ha trygge rammer for innhold eller interaksjoner mellom barn og voksne.

Metaverse-konseptet er ikke akkurat nytt innenfor dataspill, der «Fortnite» for lengst har spilt den rollen via muligheten for å bygge, samarbeide og oppleve ting sammen – ikke bare spille.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3