Legger ned nettspilling på 3DS og Wii U

4. oktober 2023 10:46

(PressFire.no): Nintendo har varslet at de kommer til å stenge ned all mulighet for nettspilling på sine to konsoller 3DS og Wii U.

Dermed er det over og ut for all nettilgang disse to konsollene har – selve nettbutikken eShop ble lagt ned i mars i år.

Fra «tidlig april» vil det altså ikke være mulig å spille «Smash 4», «Splatoon» eller «Mario Kart» (for å ta noen eksempler) på nett fra disse maskinene.

– I tidlig april 2024 vil nettspilling og annen funksjonalitet som bruker nettkommunikasjon avsluttes på 3DS og Wii U. Dette inkluderer online co-op, internettrangeringer og datadistribusjon, skriver Nintendo på sine hjemmesider.

Det eneste som overlever nedsablingen er «Pokémon Bank», som fortsatt vil fungere – fordi det er en tjeneste som også brukes av nyere spill​ i serien.

3DS ble lansert i starten av 2011 og ble en ganske stor suksess (etter at prisen gikk ned) med 75,94 millioner solgte eksemplarer. Det siste spillet lansert på 3DS var «Soccer Shootout» i 2021.

Wii U kom ut på tampen av 2012 og ble en aldri så liten fiasko for Nintendo med bare 13,56 millioner solgte konsoller. «Pad of Time» er det siste spillet som kom ut der, i april 2022 (som betyr at spillet bare kunne kjøpes i elleve måneder før eShop ble lagt ned).

Er det for tidlig å være nostalgisk for disse to?

https://www.youtube.com/watch?v=SHfCgGG2E7U

https://www.youtube.com/watch?v=J11mZHXaDps

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3