«Hades» blir første dataspill som noensinne får Hugo-prisen

Kan åpne for at spill blir permanent del.

20. desember 2021 09:18

(PressFire.no): Kritikerroste «Hades» har fått mye oppmerksomhet for historien og ikke minst måten historien blir fortalt på – og nå får spillet heder og ære fra et uventet hold.

​Den prestisjetunge science fiction- og fantasy-prisen HugoAwards delte i helgen for første gang ut pris til et dataspill og det var «Hades»som fikk oppmerksomheten.

Prisen er opprinnelig ment for litteratur, men valgte i år å inkludere dataspill. Foreløpig er det kun dette året hvor de velger å gjøre det, men komiteen vurderer nå å inkludere dataspill som kategori på permanent basis.

- Siden tidlig 2020 har mange av oss brukt mer tid på spilling enn vi noensinne forestilte oss. Denne prisen vil gi fans en mulighet til å feire spill som har vært meningsfylte, gitt glede og vært eksepsjonelle i året som var, heter det fra Colette Fozard i styret.

Andre spill som var nominert var «Animal Crossing: New Horizons», «Final Fantasy 7 Remake», «The Last of us 2» og «Spiritfarer”.

Kreativ leder og skribent for Supergiant Games, Greg Kasavin, forteller i et innlegg på Twitter at det er en stor ære å motta prisen – ikke minst fordi prisen har introdusert mange av de ansatte for storheter som Ursuala K. Le Guin og Philip K Dick.

Han påpeker videre hvordan dataspill er unikt i at det er interaktivt og at de har prøvd å smelte sammen tradisjonell science fiction- og fantasy-litteratur med unike interaktive deler for å puste liv i universet.

Vår anmelder trillet terningkast seks til «Hades» og berømmet spillet for sine roller og fantastiske spillmekanikker.Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3