Gir opp konsollversjonen av «Elite Dangerous»

Skal heller fokusere på PC.

11. mars 2022 11:47

(PressFire.no): Utvikler Frontier Developments har fått mye tyn på hvordan de har håndtert «Elite Dangerous» den siste tiden – der en heller katastrofal lansering av ekspansjonen «Odyssey» fikk hard medfart blant fansen.

Oppdateringen til romspillet, hvor spillerne skulle kunne gå rundt på planeter og i romstasjoner, ble svært dårlig mottatt grunnet bugs, feil og servere som ikke fungerte som de skulle. Dette til tross for at ekspansjonen kostet mer enn 300 kroner.

På Steam har ekspansjonen «for det meste negative» anmeldelser blant brukerne.

I lys av lanseringsproblemene på PC ble konsollversjonen utsatt, men nå varsler utviklerne at PS4- og Xbox One-versjonene skrapes helt og holdent.

– Det er ingen hemmelighet at lanseringen av «Odyssey» ikke var ideell, skriver Frontier-sjef David Braben på spillets hjemmesider.

– De siste månedene har vi forsøkt å finne ut hva den beste måten å gå frem på er, og det er med et tynget hjerte vi har bestemt oss for å stanse all konsollutvikling. Vi trenger å kunne gå fremover med historien i spillet, og for å gjøre dette må vi kunne fokusere på én kodebase.​

Konsollversjonene vil fortsatt få kritiske oppdateringer, men nytt innhold vil kun komme til PC.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3