- Game Over for Wii U

Produksjonen stoppes på fredag, ifølge kilder.

2. november 2016 12:14

(PressFire.no): Så var det over og ut for den lille konsollen til Nintendo.

Ifølge kildene til Eurogamer vil produksjonen av Wii U stoppe på fredag, og dermed setter det punktum for den største floppen til selskapet siden Virtual Boy på nittitallet.

Etter fredag vil det bare være noen få ordre av maskinen igjen, men hovedproduksjonen skrus av, mener Eurogamer å vite.

Wii U står igjen som en knakende god Nintendo-boks, med noen av de aller, aller beste spillene selskapet har produsert, men salgsmessig var det en mild katastrofe.w

Høy pris, lav kraft og en tablet-kontroller som ingen helt visste hva de skulle bruke til, har gjort at konsollen bare har solgt 13,36 millioner eksemplarer. Med restlager kryper sikkert det opp mot nær 14 millioner når alt er sagt og gjort.

Konsollen ble lansert i 2012, og selve lanseringen var en suksess. Men etter noen måneder på markedet var det et enormt frafall i utviklere for konsollen, der de fleste tredjepartsutviklerne heller fokuserte på de andre plattformene – mye takket være en utdatert og annerledes hardware i Wii U.

Etter all sannsynlighet vil konsollens svanesang bli «The Legend of Zelda: Breath of the Wild», som også kommer til den neste Nintendo-konsollen, kalt Switch.

Les vår anmeldelse av konsollen her, og vår oppfølgingsanmeldelse her.

Rest In Peach.

Oppdatering: En Nintendo-representant skal ha sagt at dette ikke stemmer, men at de ikke kjente til Eurogamer-artikkelen. Flere ting tyder imidlertid på at Eurogamers kilder stemmer: Tidligere i år har Nintendo-president Tatsumi Kimishima sagt at de kom til å skalere ned produksjonen kraftig, mens avisen Nikkei allerede i mars rapporterte om produksjonsstopp i løpet av året.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3