Funcom tar en «XCOM» med sitt nye spill

Kunngjør taktisk eventyrspill basert på svensk postapokalyptisk rollespill.

28. februar 2018 14:00

(PressFire.no): Det var i forrige uke at Funcom lanserte en nettside som begynte nedtelling til en kunngjøring av sitt nye spill, som nå viser seg å være et taktisk strategispill i stil med «XCOM»-serien.

Med sitt nye spill, «Mutant Year Zero: Road to Eden», tar imidlertid det norske spillselskapet ikke rollen som utvikler, men som utgiver.

Taktisk eventyrspill

Det svenske studioet ledes av mannen bak «Payday»-serien, Ulf Andersson.

Spillet beskrives som et taktisk eventyrspill, som ifølge pressemeldingen skal kombinere taktisk turbasert kamp fra «XCOM» med utforskning og snikeelementer i sanntid.

Det loves også en dyp historie på en jord som ikke lenger har mennesker som beboere.

I kunngjøringen og traileren for spillet blir flere av rollene i spillet avslørt, inkludert anda Dux og villsvinet Bormin.

Målet skal ifølge pressemeldingen være å komme helskinnet til det myteomspunnede Eden.

Historie basert på valg

Ifølge sjefsdesigneren selv vil også historien forandre seg basert på valgene du tar og utfolde seg i måten du utforsker «gjengrodde skoger og forlatte byer med mutantene dine».

Snikeelementene vil også gi en mulighet til å velge om du vil unngå kampene mens du utforsker.

Det er også verd å nevne at spillet er basert på det svenske penn-og-papir-rollespillet «Mutant», som først kom 1984. Flere utgaver har blitt gitt ut i ettertid, inkludert «Mutant År Noll» i 2014 – altså «Mutant Year Zero».

«Mutant Year Zero: Road to Eden» skal etter planen slippes til pc, Xbox One og PS4 i løpet av 2018.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3