Funcom inngår avtale med to utviklere om nytt «Dune»-spill

Skal lage åpen-verden overlevelsesspill for flere spillere.

7. februar 2022 13:32

(PressFire.no): Funcom har varslet at de vil samarbeide med nederlandske Abstraction for å utvikle et kommende overlevelsesspill basert på «Dune»-universet.

Funcom inngikk i 2019 en avtale om å lage tre spill i serien, der strategispillet «Dune: Spice Wars» allerede er annonsert.

Dette er altså snakk om et flerspiller overlevelsesspill av typen «åpen verden», der nederlenderne primært skal bistå med teknisk kompetanse rundt spillmotoren Unreal Engine – og jobbe med AI, lyd, animasjon og fysikk.

Studioet tar ofte jobber som bistår andre utviklere, og har tidligere jobbet på spill som «Halo: The Master Chief Collection» og «Mass Effect: Legendary Edition».

Også det tyske selskapet NUKKLEAR, som har jobbet på «Super Meat Boy Forever» og «Destroy All Humans», er hyret inn som hjelpestudio på prosjektet.

– Siden «Dune»-spillet er det mest ambisiøse prosjektet vi noen gang har hatt ho​s Funcom, så er flinke og trygge partnere et must, sier Funcom-sjef Rui Casais i en pressemelding.

Lite vites om selve spillet enda, annet enn at det skal ta mye inspirasjon fra Funcoms «Conan Exiles». Lansering er nok et godt stykke unna også, skal vi tolke disse annonseringene.

https://www.youtube.com/watch?v=8tC32ZIYXlE

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3