EVO, The International og «Fortnite»-VM avlyses

E-sportenes storstuer koronastanses.

1. mai 2020 23:59

(PressFire.no): Tre av de største e-sportarrangementene som finnes har nettopp blitt avlyst. Epic Games og Valve Software har kansellert sine store VM-planer for henholdsvis «Fortnite» og «Dota 2», mens også slåssespillbonansaen EVO er stanset.

Epic Games skriver på Twitter at de avlyser alle fysiske turneringer i år, og at det ikke blir noen «Fortnite»-VM før tidligst 2021.

- Vi vet ikke når det blir praktisk mulig å gjennomføre store, globale arrangementer igjen, men vi håper å kunne ha en form for «Fortnite»-VM i 2021, skriver de.

Planen er å avholde flere nettbaserte turneringer i mellomtiden.

Norske Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (til venstre) vant VM i «Fortnite».

Valve hadde på sin side planlagt å avholde sin gigantiske «Dota 2»-turnering i Stockholm i år. Denne er nå utsatt – sannsynligvis til 2021.

- Etter å ha hatt lange vurderinger rundt den globale helsenødsituasjonen fra COVID-19, så har vi tatt den vanskelige avgjørelsen å utsette The International. Vi har utforsket forskjellige datoer, men det er sannsynlig at arrangementet må skje i 2021, skriver Valve i en bloggpost.

Valve skriver videre at de ikke er komfortable med å sette en ny dato enda, og den planlagte pro-sesongen som skulle starte blir utsatt til høsten en gang.

The International er det største enkeltstående e-sportarrangementet målt i kroner og øre, der det i fjor ble delt ut over 300 millioner kroner til deltakerne.

Fra EVO 2018.

Også slåssespillenes Mekka, EVO Championship Series, er kansellert for i år.

I gigantturneringen, hvor tusenvis av utøvere møtes til dyst i Las Vegas, spilles det i «Street Fighter V», «Tekken 7», «Super Smash Bros. Ultimate», «Granblue Fantasy Versus », «Marvel vs. Capcom 2», «Under Night In-Birth», «Dragonball Fighter Z», «Soulcalibur VI» og «Samurai Shodown».

Nå flyttes deler av dette på nett i stedet.

- For å holde EVO-ånden i live, flytter vi arrangementet på nett denne sommeren, skriver arrangøren på Twitter og lover mer info snart.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3