Et 30 år gammelt NES-spill basert på Tom Cruise-filmen «Days of Thunder» har blitt funnet

Ble aldri utgitt - nå lanseres det fysisk.

2. juni 2020 16:15

(PressFire.no): Spillutvikler Chris Oberth døde i 2012, 59 år gammel.

Han er kanskje mest kjent som personen som programmerte «Winter Games»-spillet fra 1985, men jobbet også på en rekke andre prosjekter, som «Anteater» og «Indiana Jones and the Temple of Doom»-spillet.

Chris Oberth og hans «Winter Games»

I starten av 2020 kontaktet Oberths familie The Video Game History Foundation – de ønsket å donere det gamle arbeidet han hadde gjort, og finne ut om det var noe der som kunne bevares for fremtiden.

En haug disketter og harddisker – hundrevis i tallet – ble levert. Folkene bak organisasjonen begynte å tråle gjennom for å se om det var noe å ta vare på.

Der fant de disketter som så ut til å inneholde et spill basert på Tom Cruise-filmen «Days of Thunder», men som aldri ble utgitt.

Oberth hadde jobbet på spillet en stund da han var ansatt i Mindscape før det ble kansellert (i stedet ble et annet spill basert på film valgt av Paramount – denne ble utviklet av Beam Software).

Spillet ble funnet spredt ut over 21 disketter (av 5,25-tommers «floppy»-varianten). Merverdig nok fungerte alle diskettene helt fint, og blant filene var både kildekode og spillets compiler.

Dermed kunne spillet snekres sammen, og selv om det mangler en del innhold, er det fullt spillbart. Du kan lese mer om prosessen på VGHFs hjemmesider.

Spillet handler, som filmen, om NASCAR-racing dette, og imponerende nok kjører det i en slags jukse-3D når man skal sette kvalifiseringstider. Under selve løpet er det derimot litt «enklere», sikkert fordi det er andre biler på banen.

Morsomt nok må du manuelt skru av dekkene og fylle bensin under pit stops.

VGHF skal, med familiens samtykke, gi ut kildekoden slik at alle kan se hvordan det hele fungerte, men noen NES-entusiaster har tatt det hele et steg videre, og skal produsere en bunke med fysiske kassetter som kan spilles på originalmaskinen.

Inntektene vil gå til Oberths etterlatte. (Det ser derimot ut til at nettsiden hvor disse kan bestilles i skrivende stund har gått ned.)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3