Er det slutt på Nintendo Direct-lekkasjene?

– Vi jobber med eksterne selskaper.

28. juni 2024 09:10

(PressFire.no): De siste årene har vært preget av en rekke lekkasjer fra spillindustrien, der så godt som alt som er under utvikling har blitt avslørt på en eller annen måte før utviklerne selv har gjort det.

Å vite om store deler av innholdet i de forskjellige «State of Play», «Nintendo Direct» eller lignende sendinger har vært normen, til utgivernes store irritasjon.

Spesielt hos Nintendo, som historisk sett har hatt et legendarisk tett lokk på det de har holdt på med og sjeldent delt noe utenfor E3 eller andre messer, har det lekket som en sil de siste årene.

Twitter-bruker Pyoro har vært spesielt aktiv i den perioden, og har delt store avsløringer i forkant av Nintendo Direct-sendingene.

Flere har spekulert om flere av disse «lekkerne» har blitt matet informasjon fra en som lager Nintendos nettsider og innholdet der, som jo må oppdateres før sendingene går ut.

Etter disse spekulasjonene begynte å ta form har Pyoro stengt ned kontoen sin, etter at de lekket «feil» «Zelda»-spill i forkant av den siste Direct-sendingen – som kan ha vært plantet fra Nintendos side med vilje.

Under Nintendos årlige investorkonferanse i går kommenterte selskapet hva det er som skjer.

– Det har vært historier om en på innsiden som har lekket informasjon på YouTube. Jeg vil gjerne vite hvilke investeringer som gjøres og hva slags tiltak som er blitt tatt med hensyn til informasjonssikkerhet, spør en investor – gjenfortalt av Twitter-bruker Alex, som var tilstede.

– Vi er kjent med de konkrete sakene som er påpekt gjennom pressen og andre medieoppslag, svarer Nintendo-sjef Shuntaro Furukawa.

– Vi har undersøkt sikkerheten, og ulike tiltak er iverksatt i samarbeid med spesialiserte selskaper.

Furukawa sier videre at det er innført sikkerhetskontroller som en del av sine interne systemer, og at de jobber med å lære opp de ansatte.

Det kan dermed virke som om lokket er funnet og satt på igjen, i hvert fall for Nintendo.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3