Endrer «Bleak Faith: Forsaken» etter anklager om «Elden Ring»-tyveri

– Svaret fra Epic er ikke tilfredsstillende.

15. mars 2023 13:25

​(PressFire.no): Archangel Studios ga i forrige uke ut spillet «Bleak Faith: Forsaken», som er et «Souls»-aktig action-RPG.

Kanskje litt for «Souls»-aktig, for det kom raskt anklager om at spillet, som er lagd av bare tre personer, hadde stjålet animasjoner rett fra «Elden Ring».

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Saw this footage floating around. Bleak Faith: Forspoken is 100% using animations ripped directly 1:1 from Elden Ring. <br><br>I do NOT condone people using my DS Anim Studio software to aid in exporting animations to include in commercial products or sell them on Epic Games Store. <a href="https://t.co/9JHGMeu9as">pic.twitter.com/9JHGMeu9as</a></p>&mdash; Meowmaritus (@meowmaritus) <a href="https://twitter.com/meowmaritus/status/1634766907998982147?ref_src=twsrc%5Etfw">March 12, 2023</a></blockquote>

Animasjonene skal ha blitt eksportert fra «Elden Ring» via modifiseringsverktøyet DS Anim Studio.

Utviklerne benektet dette, og sa at de hadde kjøpt animasjonene fra nettbutikken til spillmotoren Unreal Engine, og sa at de skulle undersøke saken nærmere.

Utviklere kjøper ofte modeller, animasjoner, teksturer, lyder og effekter fra slike butikker, ettersom det sparer tid og kostnader.

Nå har Epic, som lager spillmotoren, kommet med et svar til utviklerne, hvor det kommer fram at de ikke kan verifisere hvorvidt animasjoner som er til salgs i butikken er stjålet eller ikke.

– Alle selgere i butikken må i en avtale bekrefte for Epic at de har de nødvendige rettighetene til å laste opp innholdet. Som med alle andre butikker som har tredjepartsinnhold, er ikke Epic i en posisjon til å uavhengig verifisere slike rettigheter, og vi garanterer ikke dette til kjøpere av innholdet.

Dette har gjort at Archangel Studios har bestemt seg for å bytte ut alle de kjøpte animasjonene.

– Svaret fra Epic er ikke tilfredsstillende for oss, så vi har tatt avgjørelsen om å bytte innholdet kjøpt fra butikken de neste dagene. Noen endringer er blitt patchet inn nylig, og flere kommer, skriver utviklerne i en uttalelse.

– Dette har vært en stor lærepenge for oss og forhåpentligvis for andre indie-utviklere, der innholdt kjøpt i disse butikkene ikke kan kjøpes med gode intensjoner.

– Vi vil oppriktig takke alle som har påpekt disse problemene. Å bruke stjålne ressurser er uakseptabelt, og vi håper andre indie-utviklere aldri ender opp i en lignende situasjon. Slike spillinnhold-butikker er en kritisk ressurs for utviklere, spesielt de som har et minimalt budsjett. Vi håper gode verifiseringsrutiner og -protokoller kommer på plass snart.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3