«Elite Dangerous»-spillere som skaffer den neste oppdateringen får ikke lenger spille med de uten

Før konsollversjonen kommer.

16. mai 2021 14:24

 

(PressFire.no): 19. mai er det duket for den enorme «Odyssey»-oppdateringen til «Elite Dangerous», som legger til muligheten til å forlate romskipet sitt for første gang.

Spillere skal nå kunne tusle rundt om i romstasjoner og på planeter, mens moduser som lagbaserte spiller-mot-spiller skyting også legges til.

En av de større endringene er også hvordan verdenene genereres og at grafikken i spillet pusses opp betraktelig med nye teksturer og lyssetting.

Nå viser det seg derimot at lanseringen blir litt oppstykket, der PC-spillere vil deles opp i to bolker – de som laster ned «Odyssey»-oppdateringen vil ikke lenger kunne spille med de som ikke har den.

I en forumpost skriver utviklerne at de med «Odyssey» vil eksistere i et separat univers, siden det nye innholdet ikke er kompatibelt med den forrige utgaven av spillet, «Horizon».

For å spille sammen må «Odyssey»-spillerne starte spillet i «Horizon»-modus, som tar vekk alle nyvinningene.

Dette er ikke en permanent greie, dog. Det virker å være noe teknisk krøll som må jevnes ut, for når konsollversjonen av «Odyssey» slippes vil alle versjonene kobles sammen og kunne spille sammen igjen.

- Alle «Horizon»-spillere vil få de grafiske oppdateringene, inkludert planet-teknologien og lys, helt gratis, men de vil ikke kunne forlate skipene sine eller lande på planeter, skriver Frontier. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3