EA satser stort i Sverige

Åpner stort, nytt studio i Gøteborg

6. mars 2012 10:51

(PressFire.no): At den svenske spillindustrien ligger en del hestehoder foran den norske er ingen hemmelighet.

De siste årene har det poppet opp et utall utviklere over grensa, mens her hjemme har vi lent oss på Funcom for store internasjonale utgivelser.

Nå åpner spillgiganten et nytt studio hos söta bror knappe tre timers kjøretur fra Oslo – i Gøteborg.

Det nye studioet skal primært jobbe med spill som benytter seg av DICE-grafikkmotoren Frostbite 2, en rimelig fleksibel motor som tidligere har stått for det visuelle i spill som «Battlefield 3» og «Need for Speed: The Run».

I den lille teaseren vi har fått fra EA hintes det til at EA Gothenburg, som de offisielt heter, vil utvikle et storspill i en kjent serie. Mer får vi ikke vite før vi signerer noen papirer som gjør at vi ikke får fortelle dere noe som helst. That's life!

Etter sigende skal EA holde et event i San Fransisco allerede i morgen i forbindelse med GDC, så vi får se om det ikke dukker opp noe deilig info der.

Det er en rekke tilgjengelige jobber du kan kikke over hos EAs jobbsentral om du er interessert.

EA Gøteborg føyer seg inn i rekken av store internasjonale spillutviklere i Sverige. Fra før kan svenskene slå seg på brystet med blant annet DICE («Battlefield»), Mojang («MineCraft»), Avalanche («Just Cause», «Renegade Ops»), Starbreeze («Riddick», «Syndicate»), Ubisoft Massive («World in Conflict», «Far Cry 3») og Paradox («Europa Universalis», «Magicka»).

Det er slett ikke en dårlig liste.

Spørsmålet er når, og hvordan, Norge skal kunne heve seg til samme nivå som våre skandinaviske brødre?

Klikk for større versjon.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3