Dyrevernere fordømmer «Assassin’s Creed IV»

- Skammelig at de glorifiserer hvalfangst.

5. mars 2013 14:23

(PressFire.no): Tidligere denne uka avduket den franske spillgiganten Ubisoft sitt nye spill i den svært populære «Assassin’s Creed»-serien.

Der kom det frem at handlingen vil hente inspirasjon fra piratlivet i Karribien rundt tidlig 1700-tall. Det kom også frem at spillet ikke bare i stor grad vil foregå på havet, men også inkluderer hvalfangst.

- Skammelig

Utsagnet har skapt sterke reaksjoner hos dyrevernorganisasjonen PETA, som fordømmer spillet i en uttalelse overfor Venturebeat..

- Hvalfangst, som involverer skyting av hval med harpuner og etterlater dem for å kjempe i en time eller mer til de dør eller blir hakket i biter mens de fremdeles lever, virker kanskje som noe fra historiebøkene.

-  Men denne blodige industrien fortsetter i dag, på tross av internasjonal fordømmelse. Det er skamfullt av spill å glorifisere det. PETA oppfordrer spillselskapene til å lage spill som hyller dyr – ikke spill som promoterer skade og drap på dem.

Da Den internasjonale hvalfangstkommisjonen i 1986 la inn forbud mot aktiviteten, var Norge blant de få landene som ikke la ned forbud. Hvalfangst foregår også i andre land – hvor Japan spesielt har vært kritiserte for å bruke forskning som unnskyldning for sin fangstkvote.

Brukte blodig Mario

Dette er ikke første gang PETA velger å gå i strupen på dataspill. I et selvlaget spill kledde de Super Mario i blodig pels for å vise sin avsky mot pelsnæringen. Etter massiv kritikk fra spillere dementerte de det hele noen dager etterpå, og kalte det en spøk.

Mange har også avfeid dyrevernernes påfunn som kreative pr-kampanjer fra den kontroversielle organisasjonen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3