Dom i Nederland: «Fifa Ultimate Team» er ulovlig

Truer EA med millionbøter om de ikke føyer seg.

30. oktober 2020 15:00

(PressFire.no): Det var i 2018 at Belgia og Nederland i en midlertidig føring erklærte at såkalte loot boxes bryter med landene lotterilover, og ba spillselskapene om å føye seg.

Dermed har de aller fleste spill som inneholder loot boxes enten droppet å lansere i landene, eller endret spillene for å ikke bryte med regulering.

Electronic Arts, med «Fifa», nektet imidlertid å gi etter og ble dermed tatt til retten av det nederlandske lotteritilsynet Kansspelautoritet (Ksa). Det i kjølvannet av en undersøkelse fra 2018 som koblet forretningsmodellen med loot boxes til økende spillavhengighet (gambling).

Det er i den såkalte Fifa Ultimate Team-delen at «Fifa» selger kortpakker med spillere som man kan bruke i å bygge sitt eget lag.

Nå har retten kommet til en kjennelse og gir Ksa medhold i anklagen og slår fast at Electronic Arts bryter loven i Nederland, og dermed settes det også presedens.

Ksa truer nå Electronic Arts med bøter opptil fem millioner euro, eller over 55 millioner kroner med dagens kurs, om de ikke føyer seg.

Her i Norge har det blitt jobbet med et forslag til ny lotterilov, men det nye forslaget går ikke inn for å regulere loot boxes.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3