Crytek truet utvikler med advokater for å ha lagd en fotomodus i «Crysis»

Måtte fjerne modifiseringen.

14. januar 2022 16:42

(PressFire.no): Utvikler Crytek har pådratt seg fansens vrede etter å ha tvunget modder Frans Bouma til å ta ned sine «Crysis Remastered»-modifikasjoner.

Bouma er kjent for å ha lagt såkalte fotomoduser til en rekke spill som har manglet dette, slik at spillerne kunne ta bilder inne i spillet – og dele disse i sosiale medier. Utviklingen av disse modifikasjonene ble finansiert via kronerullingstjenesten Patreon.

I følge Bouma har flere utviklere uttrykt begeistring for modifikasjonene, som gjøres uten å bruke innhold fra spillet – men Crytek sendte i stedet, via sin PR-sjef, en epost som forklarte at det ikke var lov å modifisere «Crysis»-spillene.

– Vi tillater ikke mods til disse spillene i følge våre brukervilkår, skriver PR-sjef Adam Frinsell i eposten.

– Vi ber formelt om at du fjerner mod-ene fra din Patreon-side, og alle andre plasser hvor de er tilgjengelige. Vi ber om at du gjør dette den neste uka. Etter dette vil jeg overlate dette til våre advokater.

Bouma la ut eposten på Twitter, og fikk raskt støtte fra mange frustrerte fans.

– Jeg har skapt spesiallagde fotomoduser for flere spill enn noen andre på denne planeten. Jeg har alltid fått entusiastiske tilbakemeldinger fra utviklere og utgivere fordi de elsker å få gratis reklame for spillene.

Flere påpeker at brudd på brukervilkårene neppe er en gyldig grunn til å stanse modifiseringen. Det settes også spørsmålstegn til om det å skrive egen kode kan bryte noen brukervilkår for et dataspill.

– Jeg sprer ikke noe spillinnhold. Mine kameraverktøy inneholder kun min egen kode og er ikke koblet til noe innhold i spillet, forklarer Bouma.

Han har nå tatt vekk modifikasjonene, og sier grunnen er at han ikke har tid eller krefter til å forsvare seg i en eventuell rettsstrid.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3