Cobain bekreftet til «Guitar Hero 5»

Nirvanas Kurt Cobain inkluderes i «Guitar Hero 5», avslører Activision. Samtidig er to av bandets udødelige låter med i spillelisten.

30. august 2009 10:49

Nirvanas avdøde frontfigur Kurt Cobain blir med i «Guitar Hero 5», opplyser utgiveren Activision i en pressemelding.

Dette markerer debuten for Cobain i et videospill, og han blir en av fem ikoniske musikkpersonligheter som hylles med en virtuell kopi i det neste Guitar Hero-spillet som slippes denne høsten.

De fire andre musikerne som er digitalt modellert i spillet er Johnny Cash, Carlos Santana, Shirley Manson (Garbage) og Matthew Bellamy (Muse).

NIRVANA-HIT DEBUTERER

Ikke nok med det: Nirvanas klassiske «Nevermind»-album fra 1991, deres andre plateutgivelse, er også representert på låtlisten med to spor.

Det er snakk om det som nærmest ble grungens egen nasjonalsang, «Smells Like Teen Spirit», og en hittil uutgitt liveversjon av «Lithium».

- Kurt Cobain er en av de mest kjente frontmennene i rock 'n' roll-historien og det er en ære å ha to av Nirvanas mesterverk inkludert i «Guitar Hero 5», uttaler Tim Riley, visepresident i musikkavdelingen hos Activision.

- Dette er første gang originalversjonen av «Smells Like Teen Spirit» har blitt lisensiert bort i underholdningssammenheng, og vi er henrykte over å kunne tilby Guitar Hero-fansen eksklusiv tilgang til den uutgitte liveversjonen av «Lithium», fortsetter Riley i pressemeldingen.

«Guitar Hero 5» inkluderer 85 artister på spillelisten fra 83 band eller artister, flere av dem er med for første gang i musikkspillsammenheng - blant annet Bob Dylan, Tom Petty og Johnny Cash, men også nyere navn som The White Stripes, Vampire Weekend og Kings of Leon.

Les også: Liste over alle de spillbare låtene i «Guitar Hero 5».
Se også: Skjermbilder fra
«Guitar Hero 5»

.

En av de største nyhetene i spillet er at du kan hoppe inn og ut av alle låtene sømløst. Noe som kan være kjekt om du har besøk og bassisten rett og slett ikke duger, eller om tromissen må ta en brå toalettpause midt i «Plug in Baby» av Muse.

Activision har også inkludert nye flerspillermoduser, samt annonserte nylig at spillet vil støtte bruk av Xbox 360-avatarene. Dessuten har utviklerne i Neversoft uttalt at «en majoritet» av de nedlastbare låtene til «Guitar Hero: World Tour» vil være kompatible med dette spillet

«Guitar Hero 5» slippes 11. september til PS2, PS3, Wii og Xbox 360.

Se hvordan Kurt Cobain blir i spillet:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3