Britisk spillindustri får etterlengtet skattelette

- Blant verdens mest generøse.

6. desember 2012 16:13

(PressFire.no): Tidligere i år omtalte vi den britiske regjeringens lovnader om å satse på spillindustrien i landet.

Da ble det lovet at skatteletten ville komme til spill- og animasjonsbransjen i Storbritannia, men det ble ikke sagt noe om hvor stor letten blir.

Nå er planen klar. I en ny rapport kommer det frem at det er snakk om 25 prosent skattelette. I tillegg vil kvalifiserte selskaper få muligheten til å velge mellom skattelette eller 100 prosent fradrag på investeringer.


- Enkelt og effektivt

- Skatelette for spillproduksjon vil sikre at Storbritannia er verdensledende innen en teknologidrevet industri, forteller Dr Richard Wilson for spillutviklernes interesseorganisasjon, TIGA, til Gamesindustry.biz.

Han forklarer videre at et enkelt skattelette på 25 prosent er enkel å administrere og vil ha en økonomisk effekt.

Likevel mener han at de må følge med på hva «konkurrentene» i Canada gjør, hvor det blant annet i Quebec tilbys skattelette helt opp mot 37,5 prosent.

Interesseorganisasjonen UKIE ba om 30 prosent lette, men forteller Gamesindustry.biz at de likevel er fornøyd med 25 prosent.

I siste liten?

Den britiske spillindustrien har hatt noen tøffe år, hvor flere studioer har måttet legge inn årene. Flere spillgiganter har derfor valgt å opprette gigantiske studioer i byer hvor det gis store skatteletter til spillutviklere, hvor spesielt Quebec i Canada har utmerket seg.

I mars fortalte styremedlem i Produsentforeningen og spillutvikler, Jørgen Tharaldsen, at ordningen kommer i siste liten for den britiske spilbransjen.

Han ytret også et ønske om at dette skulle påvirke EØS-avtalen, slik at også utviklere i andre land - inkludert Norge - kan nyte av fortelene.

NB! Hovedbildet i saken er fra «Project Gotham Racing 4», skapt av Bizarre Creations som er et britisk spillstudio som nå er nedlagt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3