Blodfan kjøpte Nintendo-aksjer for å klage på «Splatoon 3»

Troppet opp på generalforsamlingen.

26. juni 2023 15:19

(PressFire.no): Å være en ihuga fan av noe kan bety så mangt, men få drar nok hobbyen så langt som Twitter-bruker «haruikatako», som forleden dag troppet opp hos Nintendos generalforsamling på fredag.

«Haru» var misfornøyd med hvordan den mannlige spillbare figuren i «Splatoon» ble framstilt i «Splatoon 3», der han mente at det var den kvinnelige figuren som ble favorisert – ved at klær og animasjoner som ble lagt til i spillet i større grad var myntet på kvinnefiguren.

– Det er en klar favorisering mot jentefiguren over guttene, forklarte han, og viste til at hårstiler og ikoner var bedre lagd for jentene enn guttene.

På Twitter utdyper han at det er mange som «lider» på grunn av det samme, og at han bestemte seg for å gjøre noe, istedet for å andre på å ikke ha gjort noe – og at Nintendo ikke hadde svart på noen av brevene hans.

Han kjøpte derfor aksjer i Nintendo for mer enn 38 000 kroner, noe som ga han adgang til møtet. Deler av dette ble finansiert med kredittkort, forteller Haru på Twitter. 

Etter å ha brukt for lang tid på «spørsmålet» sitt, forsøkte Nintendo-sjef Shuntaro Furukawa å stanse ham, men det falt for døve ører. Etter at han var ferdig, svarte Furukawa tørt at Nintendo «satte pris på denne verdifulle tilbakemeldingen» og takket for at han hadde spilt spillet.

Klær og poseringer i «Splatoon 3» er for øvrig ikke knyttet til noe kjønn på figurene.​

Dette er merkelig nok ikke den første gangen Nintendo-fansen kjøper seg inn i selskapet for å ytre seg til sjefene: For et år siden troppet en annen person opp for å spørre om statusen til «F-Zero»-serien etter å ha punget nesten en halv million for aksjer i selskapet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3