Blizzard utestenger «Hearthstone»-spiller for å støtte Hong Kong-demonstrasjonene

Trekker alle premiepenger.

8. oktober 2019 11:15
Chung «Blitzchung» Ng Wai.

(PressFire.no): Det var natt til mandag at «Hearthstone»-storturneringen «Asia-Pacific Grandmasters» gikk av stabelen i Taiwan, hvor Chung «Blitzchung» Ng Wai vant.

Wai er fra Hong Kong, hvor det i månedsvis har vært store demonstrasjoner mot kinesiske myndigheter som prøver å innføre samme regime i byen som i resten av Kina.

Under intervjuet med Wai i etterkant av turneringen uttrykte han sin støtte til byen sin, iført gassmaske og snowboardbriller.

- Frigjør Hong Kong, revolusjon i vår tid, skal Wai ha uttalt.

I et intervju med Invenglobal.com i etterkant utdypte han uttalelsen.

- Som dere vet så er det seriøse demonstrasjoner i landet mitt nå. Min uttalelse på streamen var bare en annen måte å delta i protestene som jeg ønsker skal få mer oppmerksomhet. Jeg har lagt så mye arbeid i den sosiale bevegelsen de siste månedene at jeg ikke har kunnet fokusere på planleggingen av «Grandmasters»-kampen min, sier Wai.

- Jeg vet hva handlingene mine på streamen betyr. Det kan gi meg mye trøbbel, selv min personlige sikkerhet i det virkelige liv. Men jeg synes det er min plikt å si noe om temaet.

Hele hendelsen kan sees her.

Utestenges av Blizzard

Nå har Blizzard tatt affære, og utestenger ikke bare Wai fra helgas turneringer i fremtiden – men også fra alle offisielle «Hearthstone»-turneringer i et helt år fremover.

- «Grandmasters» er det høyeste nivået av «Hearthstone» som e-sport, og vi tar regelbrudd veldig seriøst. Etter en etterforskning tar vi de nødvendige steg for å hindre lignende episoder i å skje i fremtiden.

Regelen de siterer omhandler det å skade imaget til Blizzard, som tydeligvis ikke ønsker å få smekk på fingrene fra kinesiske myndigheter.

- Å delta i enhver handling som, etter Blizzards skjønn, bringer deg i vanry, krenker en del eller gruppe av samfunnet, eller på andre måter skader Blizzard image, vil ende i utestengelse fra «Grandmasters», sier Blizzard.

Mister premiepenger

Wai mister også alt han har tjent av premiepenger i hele sesongen. Også de to kommentatorene som deltok i intervjuet får gjennomgå, og Blizzard sier de aldri mer skal arbeide med dem igjen.

Likevel sier selskapet at alle har rett til å si det de mener. 

- Selv om vi stiller oss bak individers rett til å ytre tanker og meninger, så må spillere og andre deltakere som har valgt å være med i våre e-sportturneringer føye seg etter de offisielle turneringsreglene, avslutter Blizzard.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3