«Bayonetta»-stemmeskuespiller ble tilbudt langt mer enn påstått, ifølge kilder

20. oktober 2022 13:25

(PressFire.no): Det var tidligere denne uken at den tidligere stemmeskuespilleren til «Bayonetta», Hellena Taylor anklagde Nintendo og Platinum Games for å ikke betale sine ansatte godt nok.

Hun skal angivelig ha blitt tilbudt 4000 dollar, rundt 40 000 kroner, for å spille inn stemmen til den kjente spillfiguren i det kommende «Bayonetta 3» – et beløp så lavt at hun tok det som en fornærmelse.

Spillet vil derfor i stedet ha Jennifer Hale i hovedrollen.

Platinum-sjef Hideki Kamiya ble suspendert fra Twitter i en periode etter å ha postet en melding hvor han kalte påstandene for bedrøvelige.

Nå melder flere medier at Platinum Games skal ha tilbudt Taylor mer enn det hun påstår i videoene sine.

Det er spilljournalist Jason Schreier hos Bloomberg som sier han har kilder internt i studioet som har fortalt om et tilbud på tre til fire tusen dollar per studiodag – og at det var snakk om minst fem dager med oppt​ak.

Dermed ville totalen være på minst 15 000 dollar, rundt 160 000 kroner.

Taylor skal ifølge kildene ha kontret dette med et motkrav på minst 100 000 dollar, rundt 1,1 millioner kroner, og etterbetalinger basert på spillsalg.

Dette ble avslått av Platinum, men forhandlingene foregikk i lang tid fram til det ble brudd – likevel skal selskapet ha tilbudt en mindre rolle i spillet, som Taylor så avslo.

Bloomberg-saken backes også opp av Video Game Chronicles, som sier de individuelt har bekreftet disse opplysningene med sine egne kilder.

Begge nettavisene sier de har sett dokumentasjon som skal støtte Platinums side av historien.

Taylor benekter i et tilsvar at informasjonen de to mediene sitter på stemmer, og sier det er kategorisk usant at hun ble tilbudt mer. Hun skriver til Bloomberg at dette bare er selskapet som forsøker å redde ansikt.

Verken Platinum eller utgiver Nintendo har kommentert saken.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3