«Bayonetta»-sjefen mistet tilgangen til Twitter etter uttalelser om stemmeskuespiller

–Triste og bedrøvelige holdninger om usannheter.

17. oktober 2022 02:17

(PressFire.no): Det har skapt storm på nettet etter at stemmeskuespiller Hellena Taylor la ut en rekke videoer på Twitter hvor hun beskyldte utvikler Platinum Games for å ha gitt henne et skambud som hovedrollen i det kommende «Bayonetta 3».

Hun spilte Bayonetta i de to tidligere spillene i serien, som ifølge henne selv har dratt inn rundt 4,5 milliarder kroner i omsetning – og hun anså det som en personlig fornærmelse da hun ble tilbudt bare rundt 40 000 kroner for å spille i det tredje spillet.

– Jeg har trent i syv og et halvt år, jeg har gått tre år på London Academy of Music and Dramatic Art og jobbet fire og et halvt år i Los Angeles. Hva mente Platinum at tiden min var verd, sier Taylor i videoene.

– Jeg ber bare om en grei og verdig levedyktig lønn. Det de gjorde var helt lovlig, men det var umoralsk.

Taylor kritiserte også Platinum for å dysse ned avslaget hennes som at hun var opptatt, noe hun påpeker ikke var grunnen i det hele tatt.

Video-klippene til Taylor har i skrivende stund blitt sett nesten ni millioner ganger.

Platinum-sjefen låst ute

Mange stiller seg bak Taylor og sier at hun er blitt urettferdig behandlet, mens andre misliker måten det hele er lagt fram på.

Men de aller fleste virker å være enige om at den påståtte summen virker å være svært lav for en så profilert jobb om den stemmer – og at det er merkelig at Taylor måtte på audition for så å motta et så lavt tilbud.

Verken utvikler Platinum Games eller utgiver Nintendo har kommentert saken, men søndag tok Platinum-sjef Hideki Kamiya bladet fra munnen.

På Twitter utbasunerte han at det hele er usant.

Kamiya er kjent for å være en løs kanon i sosiale medier, og skjeller regelmessig ut personer der – og har egne «regler» for hva folk som skriver til ham får skrive. Utallige personer er blitt blokkert gjennom årene på Twitter, til den grad at det er blitt et meme.

– Triste og bedrøvelige holdninger om usannheter. Det er alt jeg kan si for nå, skrev Kamiya på Twitter.

– Forresten, VÆR OPPMERKSOM PÅ REGLENE MINE.

På kort tid fikk meldingen hans mange tusen svar, og han fulgte opp med «警告しました», «jeg advarte (dere)».

Men plutselig ble hele kontoen hans stengt ned.

I stedet var det en feilmelding om at Twitter hadde merket «mistenkelig aktivitet» på kontoen, og at den var midlertidig stengt. Flere lurer nå på om Kamiya gikk såpass hardt ut med blokkeringen at Twitters sikkerhetssystemer mistolket all blokkeringen som en robot.

Men i etterkant har feilmeldingen endret seg til at kontoen ikke lenger eksisterer, og Kamiya har på Instagram sagt at kontoen hans er «fryst».


Jennifer Hale er den nye stemmen

Det er den kjente stemmeskuespilleren Jennifer Hale (kjent blant annet som Commander Shepard i «Mass Effect»-spillene) som

Hun har forholdt seg taus de siste dagene, men har gjennom det hele klikket «like» på mange twitter-meldinger – som vises på hennes profil.

Dette inkluderer flere som stiller spørsmål om hun er under en taushetsavtale, og flere som påpeker at hun sannsynligvis fikk langt mer for jobben – og noen som gjetter på at hun også er enig i at Taylors tilbud var alt for lavt.

Kamiyas konto er i skrivende stund fortsatt stengt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3