Apple blokkerer skyspilling og Xbox Game Pass

Ingen skyspillingstjenester får lansere.

7. august 2020 10:30

(PressFire.no): Tidligere denne uka kunne Microsoft annonsere at deres skyspillingtjeneste xCloud kommer til mobiltelefoner 15. september.

De nevner imidlertid kun spesifikt Google Android-telefoner, uten et ord om Apple-plattformer.

Det viser det seg en å være en grunn til.

Ifølge et skriv fra Microsoft heter det at Apple blokkerer skyspillingtjenester og abonnement som Xbox Game Pass på sine plattformer.

- Apple står alene som den eneste generelle plattformen som nekter forbrukerne fra skyspilling og abonnementtjenester på spill som Xbox Game Pass, sier de til Cnet.com.

- Dessverre har vi ingen vei for å bringe visjonen rundt skyspilling med Xbox game Pass Ultimate til spillere på iOS via Apple App Store, heter det fra Microsoft.

Apple kommenterer ved å påpeke at de ikke tillater strømming av spill fordi de i vilkårene «krever at spillene skal leveres for godkjenning individuelt for å havne i søk og på lister».

Med dagens vilkår vil dermed verken Google Stadia, xCloud, Geforce Now eller PlayStation Now kunne lanseres på Apple-plattformer.

Det finnes i dag en Google Stadia-app på plattformen, men den er kun en digital spillbutikk. Selve spillingen må du gjøre på andre plattformer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3