Apple avduket «Vision Pro»

Luksus-AR til 38 000 kroner.

6. juni 2023 11:28

(PressFire.no): Etter mange år med rykter, hint og lekkasjer, har Apple endelig løftet på sløret for sin VR/AR-dings, kalt Vision Pro.

Dette er primært en AR-maske, kan man vel si, ettersom Apple selv legger mye fokus på at man skal kunne se «gjennom» maska (selv om det «bare» er snakk om passthrough – altså at man kikker via kameraer). 

På forsiden av maska er det en skjerm som viser øynene dine dersom noen andre er i rommet med deg, noe Apple sier gjør at du kan holde øyekontakt selv om du er «inne i» AR-maska.

Innmaten er imponerende: To spesiallagde skjermer gir 23 millioner piksler, mer enn 4K-oppløsning per øye. Samtidig har masken hele tolv kameraer som sporer omgivelser og hender sammen med et LIDAR-system, og alt drives av Apples egen M2-chip og deres nye R1-prosessor.

Det er altså en såkalt «stand-alone»-enhet dette, som ikke trenger å kobles til en ekstern datamaskin eller konsoll. Du må derimot belage deg på å finne et støpsel om du skal holde på i mer enn en moderat tidsperiode: Et eksternt batteri (som kobles til via en kabel) holder i bare to timer.

https://www.youtube.com/watch?v=TX9qSaGXFyg

Det er bygd inn lyd i selve masken, og de som bruker briller vil kunne sette på egne linser med styrke. Akkurat hvordan synsvidden er vet vi ikke enda, og ikke hvor rask oppdatering skjermene har.

Apple viste fram noen bruksområder for masken, som inkluderer de fleste "vanlige" AR-funksjonene. Man skal kunne mane fram apper som flyvende vinduer, ha videosamtaler og se video – i tillegg til å kunne ta bilder med selve maska.

Masken vil hente inn skjermbildet fra laptoppen din om du har denne i nærheten, og det er innebygd øyesporing som gjør at du kan styre menyer og slikt bare ved å kikke deg rundt.

Spillmessig er det derimot tynt: Du vil kunne spille spill som allerede finnes på Apple-plattformer (inkludert Apple Arcade), men på en flat skjerm foran deg.

Men så var det prisen da... Apple forteller at det hele starter på 3499 dollar, drøye 38 000 kroner. Om batteriet er inkludert vites ikke.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3