Windows 10 kommer lastet med «Candy Crush Saga»

Godterispillet legges mellom «Kabal» og «Minesveiper».

16. mai 2015 15:15

(PressFire.no): Microsoft avslører i en bloggpost at det nye operativsystemet Windows 10 kommer til å inkludere gratisspillet «Candy Crush Saga».

«Candy Crush Saga», fra spillstudioet King, har gått som en farsott på mobiler de siste årene. Det blir pakket sammen med klassiske Windows-spill som «Kabal», «Hjerter» og «Minesweeper».

– Hvis du har fulgt med på spill eller popkultur generelt de siste par årene, er sjansene ganske store for at du har fått med deg Kings mobile superhit «Candy Crush Saga», skriver Microsoft på Xbox-bloggen.

«Candy Crush Saga»

Ekstra bonus

Windows Phone-brukere har fått nyte av spillet siden lanseringen på plattformen i desember, og senere i år kommer alle Windows 10-eiere til å få muligheten til å oppleve spillet som har tatt mobilverdenen med storm, skriver Microsoft.

Som en ekstra bonus blir «Candy Crush Saga» automatisk installert for kunder som oppgraderer eller laster ned Windows 10 i en periode.

Om spillet fortsatt kommer til å inneholde mikrotransaksjoner, som spillstudioet King stort sett livnærer seg på, gjenstår å se.

«Minecraft»
«Minecraft»

Flere King-spill på vei

Selskapet lover dessuten at «Candy Crush Saga» ikke blir det siste King-spillet som blir presset frem av Windows:

Over tid vil flere King-titler komme til Windows 10, noe som vil si mange timer med underholdning for spillere der ute.

Ikke alle der ute er helt bitt av «Candy Crush»-basillen, og det britiske teknikkmagasinet Ars Technica kommenterer det hele som «et bevis på at menneskeligheten som vi kjenner den er på vei mot en kjapp, uproduktiv, slutt». 

Reddit-brukerne er derimot mer overrasket over at det er «Candy Crush Saga» som inkluderes i spillpakken, og ikke «Minecraft», etter at Microsoft kjøpte «Minecraft»-studioet Mojang for svimlende 15,9 milliarder kroner i fjor høst.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3