Vraker Tiger Woods

- Har kommet til en felles enighet, sier EA Sports.

29. oktober 2013 10:53

(PressFire.no): Etter 15 år med golfspill, er det slutt for Tiger Woods (37) som gallionsfigur i EA Sports’ seiglivede satsning.

Det bekrefter en talsmann, samtidig med at utviklerne nå har begynt å forberede golf til nestegenerasjonskonsollene.

- Vi har kommet til en felles enighet om å avslutte samarbeidet som har inkludert Tigers navn på PGA Tour-spillene, sier golfansvarlig i Electronic Arts, Daryl Holt.

Ny generasjon golfspill

- Vi har alltid vært store tilhengere av Tiger, og ønsker ham fortsatt suksess.

- Fremover vil vi fortsette å jobbe med PGA Touren, eksklusivt, for å skape banebrytende golftitler – og vårt partnerskap forblir sterkt, sier Holt.

Golfesset har lånt bort navnet til disse årlige spillene siden 1998. Før den tid hadde EA gitt ut «World Tour Golf» (1986) og «PGA Tour»-serien (1990-1998).

EA har lagt ut et skjermbilde som viser hvordan opplevelsen på greenen vil fortone seg til PlayStation 4 og Xbox One, og sammenligner med hvordan spillet ser ut i dag.

«Tiger Woods PGA Tour 14», som ble lansert i mars til PS3 og Xbox 360, blir dermed Tigers siste som coverpynt.

ha ødelagt salgspotensialet

- Kan 

Høsten 2009 ble Woods fersket med buksene nede. Sexskandalen satte golfstjernen tilbake, også på banen, i tillegg til at mye publisitet rundt sidesprangene gjorde at flere sponsorer trakk seg fra lukrative avtaler med idrettsprofilen.

EA Sports var imidlertid raskt ute med støttende ord.

- Vårt sterke forhold til Tiger, som har vart i over ti år, forblir uforandret, forsikret spillgiganten.

- Vi respekterer Tigers privatliv, ønsker at han kommer tilbake raskt og ser frem til å få ham tilbake på golfbanen, sa EA i desember 2009.

Det første spillet ute i butikkhyllene etter sexskandalen, «Tiger 11», gjorde det langt dårligere på listene enn forventet.

«Tiger Woods PGA Tour 11» opplevde en salgsnedgang på 68 prosent sammenlignet med det forrige.

- Vi er bekymret for at Woods-skandalen permanent kan ha ødelagt salgspotensialet for det vi betrakter som den tredje viktigste sportsserien til EA, bak «Madden» og «FIFA», fortalte analytiker Doug Creutz til Gamasutra.

Ble degradert

EA tok konsekvensen og introduserte Rory McIlroy som ny coverstjerne året etter, for å dele fokuset med Tiger.

Til «Tiger Woods PGA Tour 12», lansert i 2011, var Masters-turneringen mest profilert på omslaget. Daværende EA-sjef, John Riccitiello, oppfordret Tiger Woods til å begynne å prestere sportslig igjen - om dette samarbeidet skulle ha noe for seg, advarte han.

Woods topper de offisielle rankinglistene, og har så langt i år vunnet fem PGA-turneringer.

Electronic Arts sier ikke mer om sitt nestegenerasjonsspill, bortsett fra fristingen med bildet du ser i denne saken.

De røper imidlertid at de har flere opplysninger å komme med «snart».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3