Vivendi trapper opp det fiendtlige oppkjøpet av Ubisoft

Eier nå over 20 prosent, og ønsker å restrukturere styret.

21. juni 2016 11:36
Ubisoft-sjef Yves Guillemot er
bekymret (Foto: PressFire.no)

(PressFire.no): Vi skrev tidligere om Vivendis fiendtlige overtakelse av Gameloft.

Dette ble gjort mot grunnleggernes vilje, og Guillemot-familien ble følgelig presset til å selge sine gjenværende aksjer.

Det spekuleres i at Vivendis neste mål er enda et Guillemot-selskap: Ubisoft. Ingen vet helt hva Vivendi ønsker her, men de har sakte men sikkert kjøpt seg opp i selskapet.

Og i helga kom nyheten om at de nok en gang har kjøpt flere aksjer. Denne gangen nok til at de eier over 20 prosent av Ubisoft. Og nå begynner pipa å få en annen låt.

De påster fortsatt at de ikke har onde hensikter, men uttalelsene som følger milepælen burde gjøre Ubisoft-sjef Yves Guillemot litt svett.

- Vivendi vurderer å be Ubisoft om å restrukturere styret sitt slik at vi kan få representasjon i tråd med eierandelen vår, skriver de i en uttalelse.

Vivendi innrømmer at de fortsatt ser på å kjøpe enda flere aksjer i selskapet, men at de ikke kommer til å kjøpe seg opp til 30 prosent, som er den magiske grensa for når et offentlig tilbud på hele greia kan gjøres – i hvert fall ikke de neste seks månedene.

Samtidig håper de på et fruktbart samarbeid med Ubisoft, men det kan de sannsynligvis se langt etter. Guillemot har kalt interessen fra Vivendi «uønsket», og skal ha begynt en motmobilisering der han søker hjelp fra blant annet kanadiske investorer.

Selv har han sagt at Ubisoft sannsynligvis må greie å kjøpe tilbake, eller sikre lojalitet til, over 50 prosent av aksjene innen september for å kunne stoppe overtakelsen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3