Ubisoft «vant» mot Vivendi i generalforsamlingen

Men nå trappes krigen ytterligere opp, ifølge ryktene.

30. september 2016 11:49

(PressFire.no): Etter Vivendis påbegynte snikende oppkjøp av Ubisoft har det vært heftig krigføring mellom de to selskapene.

Les mer: Ubisoft og sjefene slår tilbake mot Vivendi.
Les mer: Ytterligere fiendtlige oppkjøp av Ubisoft-aksjer.
Les mer: Gameloft er blitt tatt over av Vivendo.

I går var det skjebnedagen, da Ubisoft av holdt sin årlige generalforsamling for alle aksjeeierne, der det skulle stemmes over en rekke beslutninger for det neste året.

Vivendi hadde håpet å kunne klemme seg inn på styret ved å overtale aksjeholderne å stemme i deres favør, men slik ble det ikke.

Ikke bare ble Guillemot-brødrene stemt tilbake til sine eksisterende roller som toppsjefer, men også to nye Guillemot-vennlige styremedlemmer ble stemt inn.

Det betyr at fremtiden til Ubisoft som et uavhengig spillselskap ser langt bedre ut, men Guillemot er ikke fornøyd enda.

- Vi slapper ikke av før de selger aksjene sine, sier han til The Wall Street Journal.

- Den snikende strategien til Vivendi er farlig. Vi mener det er en stor fare for at aksjeeierne vil tape verdier.

Vivendi skal derimot ikke ha gitt opp enda. Siden de nå ikke har kommet seg inn i styret, mener Polygon å vite at de skal sette i gang en langt mer aggressiv strategi, nemlig å gå ut til hver og en av aksjeeierne for å kjøpe seg opp til den magiske 30-prosentsgrensa.

Om de greier det, vil de kunne lansere et bud på samtlige aksjer etter fransk aksjelov.

Sagaen fortsetter, med andre ord.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3