Trasker inn i et av verdens største fantasy-univers

– Utrolig smigrende, sier norske Turbo Tape Games.

26. mars 2015 16:48

(PressFire.no): Norske Turbo Tape Games har sikret seg en avtale som gjør at de senere i år trasker ut på et av de største markedene innen spill og fantasy.

De skal gi ut et turbasert kortstrategispill lagt til «Warhammer»-verdenen.

Kort, kamp og strategi blandes
i «Arcane Magic».

Satser alt

Spillet kommer ut til Apple-plattformer i løpet av året, sier Turbo Tape Games i en pressemelding.

– Vi er glade for å ha fått denne muligheten til å gi ut «Warhammer: Arcane Magic» til iOS, sier Fredrik Sundt Breien, daglig leder i dette bergensstudioet.

– Vi er sikre på at spillerne bare minutter etter å ha startet vi legge merke til at vi har gått «all-in» da vi lagde «Warhammer: Arcane Magic».

Spillerne tar rollen som en av de kjente trollmennene fra «Warhammer»-universet. Turbo Tape lover engasjerende og taktisk duellering på slagmarken. De understreker samtidig at de har lagd en dyp enspillerdel, slik at du skal kunne suge inn atmosfære og få reise til ytterpunktene i denne verdenen.

NB! Se trailer i videovinduet.

Nådde Steam-toppen

Turbo Tape Games er ikke fremmed for lansering med internasjonal appell. De sto bak strategispillet «Naval War: Arctic Circle» for tre år siden – spillet som krøp opp på salgslistene til Steam.

De har også stått bak «UHR: Warlords», som kom ut i fjor. En type sjakk, i  svartmetalldrakt.

Games Workshop lager og distribuerer «Warhammer»- og «Warhammer: 40 000»-spillene til mer enn 50 land på verdensbasis. Disse seriene inkluderer kort, miniatyrfigurer, brett- og dataspill og flust av litteratur.

Snart også en norsk tilvekst gjennom «Arcane Magic».

Gir unike muligheter

– Hvordan fikk dere i stand denne avtalen?

Games Workshop la rett og slett merke til spillene våre, og tok kontakt! Det var nok særlig «UHR: Warlords» som fanget deres oppmerksomhet, kanskje fordi det beveger seg litt i samme landskapet. Vi snakket med dem på GDC i 2014, og etterhvert ble det klart at de ønsket å samarbeide med oss.

– Det er selvsagt utrolig smigrende for oss å få et slikt kvalitetsstempel fra en aktør av dette formatet, forteller Mikkel Grüner i Turbo Tape Games til PressFire.

– Dette samarbeidet kan være en viktig døråpner for dere. Hva tror du den vil bety for veien videre?

– Det er klart at med et brand som «Warhammer» i bagasjen er det veldig mange dører som åpner seg, og det gir noen unike muligheter for oss som selskap. Vi merker allerede at ting glir veldig mye lettere, og har fått en god, positiv respons i bransjen.

– Hvilke prosjekter det eventuelt kan føre med seg i fremtiden kan vi ikke si så mye om nå, men det er veldig spennende tider for Turbo Tape Games, sier Grüner.

– Gjennom «UHR og «Naval War har dere klart å få fram noe av det norske på ulikt vis. Har dere lagt igjen noe av nasjonalromatisk art også denne gang, selv om dere jobber med en lisens der det helt sikkert stiller noen krav? Og hvor strenge restriksjoner har dere fått fra Games Workshop?

Vi arbeider tett med Games Workshop, og er veldig fornøyde med samarbeidet! «Warhammer-brandet er komplekst, og ting må selvfølgelig være i samsvar med den verden som har blitt bygget opp over flere tiår. Så vi driver ikke og tukler med det, «Warhammer-fansen vil gjenkjenne universet. Men vi legger hele sjela vår i spillene våre, og det vil spillerne merke.

– Man skal nok ikke se bort fra at det kan ha sneket seg inn noe skandinavisk mørke her og der, sier Mikkel Grüner til PressFire. 

«Warhammer: Arcane Magic» kommer til iOS i løpet av 2015.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3