Torturerer du simmene dine?

- Det er helt normalt, sier psykologene.

4. november 2012 18:53

(PressFire.no): Mens noen foretrekker å skape virtuelle versjoner av seg selv i «The Sims 3», der de er en doktor-spion med millioner i banken, er det en del spillere som har litt mer morbide tendenser.

Sittende i mørket foran skjermen kakler de hjerterått i det de tar bort stigen fra svømmebassenget, mens simmene veiver hjelpeløst med armene og ytrer desperate ikoner som blankt ignoreres.

Handler om nysgjerrighet

For noen «The Sims»-spillere har dette blitt en sport – der de leter etter den mest kreative måten å gjøre simmenes liv til et virtuelt helvete. 

Men er du en av disse, behøver du likevel ikke være redd for at det er noe galt med deg. 

Psykolog, Susan Krass Whitbourne, forklarer til The Sims Official Mag at det er helt normalt å eksperimentere:

- Spillere som torturerer sine simmer er nok ikke så uvanlige. Folk er nysgjerrige hva som skjer når de skaper disse situasjonene, og resultatene kan til og med bli sett på som morsomme, sa hun.

- Det er så mange måter å spille dette spillet på, at de endeløse valgene er nettopp hva som gjør det underholdende, sa Whitbourne. Ingen tvangstrøye med det første altså.

Utilgjengelige situasjoner

En annen psykolog, Jamie Magigan, som også har en hjemmeside om psykologi i spill, mener at «The Sims» er så fremgangsrik nettopp fordi det lar spillerne leve ut fantasier på en måte som er sosialt akseptabelt.

- Spillerne får se hvordan det er å gå igjennom ulovlige eller ellers utilgjengelige situasjoner, sa Madigan.

Et godt eksempel på dette kan vel være humorsiden Crackeds eksperiementer med en vannredd klovn. For hvor i virkeligheten finner du hus der du er nødt å svømme til kjøleskapet? 

Der det finnes ekstremer finnes det også de som har gjort mulighetene til en kunst. Les for eksempel en rørende blogg om en hjemløs far og hans datters kamp for å overleve. 

Det kan bli ekstra vanskelig for den kjempende familien når den siste utvidelsen «The Sims 3: Seasons» slippes – da legges vær og årstider til spillet, og hvem vil vel sove på en parkbenk i snøen?

«The Sims 3» er et livssimulator-spill som lar deg kontrollere én eller flere figurer og geleide dem igjennom livet. «The Sims 3: Seasons» lanseres 15. November.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3