Tony Hawk hopper opp på brettet igjen i år

Skatestjerna dukket opp under Sony-brief.

6. januar 2015 13:32

(PressFire.no): Skateboard-stjerna Tony Hawk var gjest under nattas CES-pressekonferanse i Las Vegas.

Han entret podiet under Sonys brief for å bekrefte at konsollspillet han så vidt har fristet med er i rute, og hadde mer godt nytt om du savner en verdig oppfølger til «Pro Skater»-spillene.

Det har ikke kommet ut et nytt «Tony Hawk»-spill siden 2007. Under CES-briefen mandag, amerikansk tid, bekreftet hovedpersonen at det blir klart for comeback i løpet av 2015.

Feide mobilspill under teppet

Hawk bekreftet at det nye spillet kommer til konsoller, men hadde ikke flere detaljer å dele enn det.

At han dukket opp hos Sony er imidlertid et trygt signal om at PlayStation 4 blir inkludert, men hverken Sony, rullebrettkongen selv eller utgiveren Activision har så langt sagt noe om hvilke plattformer som får.

I fjor begynte hovedpersonen å friste med et helt nytt spill. Det viste seg «bare» å være et nytt mobilspill og ikke en vaskeekte, fullblods oppfølger til nye konsoller.

Mobilspillet, «Tony Hawk Shred Session» ble imidlertid kjapt børstet under teppet – etter å ha fått en myklansering i enkelte land. Status for «Shred Session» er «utsatt på ubestemt tid».

Kjapt etterpå gikk Activision og Hawk ut og fortalte at utviklingen av et helt nytt konsollspill var i gang. Mye er fortsatt hemmelig rundt dette prosjektet, men Tony Hawk twitret at fans av de gamle «Pro Skater»-spillene «kommer til å bli gira», noe som gir oss en viss pekepinn.

Plastfiasko

Etter to runder med plastbrettilbehør, med spillene «Ride» og «Shred», så det lenge ut til at 46-åringen var ferdig som posterboy i spillbransjen. Begge solgte svært beskjedent, for å si det pent.

«Shred» (2010) klarte bare å omsette 3000 eksemplarer i USA i løpet av de to første ukene i salg.

I 2012 kom en oppussa versjon av «Pro Skater», med baner fra de to første i serien – og bonusbrett fra treeren om du betalte ekstra.

Det nye spillet – om det ender opp med «Pro Skater»-navnet, eller noe helt annet – er altså ventet til konsoller en gang i løpet av året.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3