Titusener trygler om at «Silent Hills» må få livets rett

Foreslår Kickstarter-finansiering.

4. mai 2015 18:22
«P.T.» ble fjernet fra Sonys
onlinespillbutikk. 

(PressFire.no): I forrige uke ble «Silent Hills»-spillprosjektet til Hideo Kojima («Metal Gear Solid») og filmregissør Guillermo del Toro («Pacific Rim») lagt dødt.

Konami, utgiveren som sitter på rettighetene, trakk også den spillbare smakebiten «P.T.» fra PlayStation Store.

Denne var neppe representativ for hvordan det nye «Silent Hill»-spillet ville ha endt med å se ut, men rakk i det minste å skape enorm interesse med sin virkningsfulle skrekk.

En underskriftskampanje – med innstendig bønn om at noen må ta opp tråden og få lagd ferdig «Silent Hills – har de siste dagene samlet massiv støtte. Hittil, i skrivende stund, har 80 000 skrevet under på dette oppropet.

Entusiasmen er stor, selv om
«Silent Hills» er vraket.
Entusiasmen er stor, selv om
«Silent Hills» er vraket.

Vær så snill

Det er ukjent hva som ligger bak «Silent Hills»-avgjørelsen. Konami bekreftet bare at det nye spillet, slik Kojima og del Toro planla, ikke blir noe av. Det har tidligere denne våren blitt synliggjort at samarbeidet mellom Konami og Kojima har surnet kraftig.

Men Konami har planer videre for denne skrekkspillserien, bekreftet de. Trolig noe helt annet enn det «P.T.» bar bud om.

Etter at «P.T» ble fjernet fra PlayStation Store, har enkelte forsøkt å selge PS4-konsoller med «P.T.» ferdig installert for opp mot 11 000 kroner.

Underskriftskampanjen startet i forrige uke, og har i skrivende stund samlet 78 000 signaturer.

Kjære Hideo og Guillermo. Å høre om kanselleringen av et av de mest etterlengta skrekkspillene er noe av det mest nedslående skrekkfans har vært nødt til å svelge i år(…). Selv om omstendighetene rundt ikke er kjent, ber jeg dere og alle andre: vær så snill, fortsett utviklingen av «Silent Hills». Hvis dette er et spørsmål om penger, hadde vi elsket å se en kronerullingsaksjon på for eksempel Kickstarter for å sikre at dere får den økonomiske hjelpa, heter det i oppropet.

«P.T.».
»

Ikke nok med «pisse-i-buksa-skummelt

Det er usikkert hvor mye av jobben bak «Silent Hills» som hadde blitt gjort. Vi vet at Norman Reedus, best kjent som Daryl Dixon fra «Walking Dead»-serien, var tiltenkt en nøkkelrolle.

På GamesCom i Köln i fjor sa Hideo Kojima at han og del Toro hadde lyst til at spillet skulle skape reaksjoner.

– Først ville vi lage et spill som gjør at du pisser i buksa, men vi har forandret mening.

– Nå sikter vi på å lage et spill som gjør at du driter på deg, forklarte Hideo Kojima under en direktesendt Konami-brief i fjor høst.

Guillermo del Toro.
(Foto: Scanpix).

Vågale saker

Det var Guillermo del Toro som først bekreftet at «Silent Hills» var kansellert. Det skjedde under en filmfestival i San Francisco forrige helg der han ble spurt ut foran publikum i salen.

– [«Silent Hills»] blir ikke noe av. Det knuser hjertet mitt.

– Kojima og jeg har vært i kontakt med hverandre i årevis. Jeg syns visjonen vi hadde [til «Silent Hills»] var fantastisk. Det vi hadde planlagt var utrolig, sier del Toro i dette videoklippet.

– Det ville ha tuklet skikkelig med hjernene til folk, det var skikkelig vågale saker, sa regissøren om spillet som etter alt å dømme nå er lagt dødt for godt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3