«Tekken Tag Tournament 2» er annonsert

Gir etter for maset fra fansen.

20. september 2010 10:55

Etter nesten12 år siden forrige utgave har Namco Bandai nå endelig annonsert en oppfølger til slåssespillet «Tekken Tag Tournament» på PlayStation 2. Det var under en slåssespillturnering i forbindelse med årets Tokyo Game Show at Tekken-produsent Katsuhiro Harada gikk på scenen for å annonsere oppfølgeren til slåssespillet «Tekken Tag Tournament».

I et intervju med Joystiq.com forteller Harada at de i utgangspunktet ville lage en oppfølger til «Tekken Tag Tournament» før «Tekken 6», men at de ville se hvor langt de kunne strekke grafikkmotoren før de laget et «Tekken Tag»-spill. Han påpeker videre at det kreves dobbelt så mye kraft for å ha opp til fire slåsskjemper på skjermen samtidig, noe som ville vært vanskeligere med en eldre spillmotor.

Spillet utvikles for øyeblikket til arkademaskiner for spillhaller myntet for det japanske markedet, men i intervjuet med Joystiq avslører han at de ønsker at fans i utlandet også skal få spille det.  Det er ikke uvanlig at slåssespill først kommer til spillehallane i Japan før det slippes en konsollversjon senere.

I «Tekken Tag Tournament» til PlayStation 2 kunne man spille opp til fire spillere, hvor to og to var på lag med hver sin slåsskjempe. Eventuelt én spiller hvor han kan bytte mellom de to slåsskjempene. Dermed ble dynamikken i slåsskampene endret og slåssespillfans fikk en ny utfordring, noe som tydeligvis har vært etterlengtet i nyere spill.

Ifølge Harada har et nytt «Tekken Tag»-spill vært etterlengtet hos fansen.

- Det er resultatet av mange år med tilbakemeldinger fra fansen om at de vil ha tag, sier han til Joystiq.com, og forteller at et tag-spill opprinnelig var et innfall han fikk i løpet av fem minutter.

- Vi var alle overrasket når det tok av og ble så populært som det ble. Vi måtte tenke på et nytt veikart for serien og når vi vurderte alle tilbakemeldingene fra fansen kom vi til punktet hvor vi måtte vurdere det på alvor.

Dette er ikke det eneste Tekken-spillet som er i utvikling – i forbindelse med Penny Arcade Expo annonserte Namco Bandai og Capcom et unikt samarbeid når de avduket «Tekken x Street Fighter».

I «Tekken x Street Fighter» vil det for første gang noen sinne å se fightere fra de to konkurrerende slåssespille konkurrere mot hverandre i samme spill. Det vil også komme ut to varianter av spillet, ett fra Namco Bandai som bruker grafikkmotoren til Tekken-serien, mens Capcom vil lage et spill som bruker «Street Fighter IV»-motoren. Dermed vil det komme to slåssespill med en klar forskjell på det visuelle.

Harada påpeker videre i intervjuet at utviklingen av «Tekken Tag Tournament 2» startet før planleggingen av «Tekken x Street Fighter». Ifølge traileren som ble sluppet samtidig vil spillet bli sluppet sommeren 2011 i japanske spillehaller.

Forrige spill i «Tekken-serien var «Tekken 6» som kom til Xbox 360 og PS3 i 2009. Du kan lese vår anmeldelse her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3