Svenske roboter, musikkfestival og fotball-reality

Slik skal Microsoft ta opp kampen med Netflix.

7. april 2014 12:17

(PressFire.no): I kjernen av Xbox-opplevelsene fremover blir det mye mer enn bare spilling.

Det har vi fått et ganske klart bilde av helt siden den første Xbox One-presentasjonen for et år siden.

Nå har Microsoft fortalt mer om hvilke egenproduksjoner de har under oppseiling. Det blir både eksklusive filmer, dokumentarer og serier – med en liten tvist.

Tøff bransje

 Dette er ikke en enkel bransje. Sjansen for å mislykkes er stor, uttaler sjefen for Microsofts tv- og filmoffensiv, Nancy Tellem.

Forhåpentligvis treffer vi oftere enn mange andre, men det er en prosess som vil ta tid, sier Tellem ifølge Bloomberg.

Sony har allerede en serie i produksjon, kalt «Powers», som skal tilbys PlayStation-eiere.

Netflix har flere eksklusive titler på gang, og viste vei med «House of Cards», «Orange is the New Black» og andre egenproduksjoner.

Amazon brygger også på en større satsning. I forrige uke ble deres nye Fire TV-boks avduket.

Med så mange aktører på markedet som kniver om kundene, og vil ha disse i et lukrativt økosystem, trengs det egenart.

Fotball-reality

Microsoft vil begynne å rulle ut sine tv- og filmproduksjoner denne sommeren. I første pulje kommer et fotball-realityshow kalt «Every Street United» - planlagt lansert til VM-avspark.

Her blandes interaktive elementer inn i serieformatet. Ekstrainnhold kan låses opp, og minispill skal flettes inn, skriver Bloomberg.

«Every Street United» skal bli gratis for Xbox 360- og Xbox One-eiere.

Følsomme roboter

Microsoft har nylig annonsert et samarbeid med Channel 4.

De lager en amerikansk versjon av «Humans», en svensk serie opprinnelig døpt «Äkta människor».

Innspillingen starter denne sommeren og får sendestart i 2015.

Originalserien finner sted i Sverige, der forskere har utviklet roboter – såkalte hubotar. Kjennetegnet er at disse har en USB-port og kan programmeres til ulike formål. Selvsagt utvikles teknologien raskt, slik at hubotene også kan få følelser.

Organisasjonen Äkta människor får grobunn i takt med at det brer seg skepsis og frykt. De jobber for et hubottfritt samfunn.

Ekstra element av interaksjon

Microsoft satser ikke bare på drama, sci-fi og sport.

De har også signert avtaler med komikerne Seth Green og Sarah Silverman. Planen er at Silverman skal produsere et sketsjeshow, mens Green er involvert i et annet prosjekt.

Det blir også musikk på Xbox-plattformene i sommer.

I forbindelse med Bonnaroo-festivalen i juli, skal Microsoft produsere liveoverføring fra konsertene – i tillegg til backstageturer og intervjuer gjort via Skype.

Gravende dokumentar

Fellesnevneren for film- og seriene til Xbox er at de skal ha et ekstra aspekt av interaksjon. Enten lagt til rette for ulike sosiale nettverk, inneholde et mini-spil eller støtte for andre typer bonusinnhold.

Vi vet fra før at Steven Spielberg er tilknyttet et «Halo»-prosjekt, der Microsofts store spillserie får en avlegger av et slag, og at de jobbet med å skaffe tillatelse for å stikke spaden i New Mexico-ørkenen – for å gi oss svar på «E.T»-mysteriet én gang for alle.

Denne tillatelsen skal nå være i boks, melder Alamagordo News

FOTO: (Hovedbilde) Johan Paulin, SVT 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3