Spillutviklere skrev anmeldelser av sitt eget spill

«Jurassic Park: The Game»-uviklerens ansatte jukset seg til toppscore på Metacritic.

19. november 2011 15:54

(PressFire.no): Telltale Games har tydeligvis vært i overkant spente på hvordan deres nyeste spill, det episodiske og nedlastbare «Jurassic Park: The Game», ville bli mottatt.

Selv om spillet har vært ute i noen dager nå, er det svært få anmeldelser å oppdrive, siden studioet ikke har sendt ut tidlige kopier til spillmediene. Spillets metascore fra Metacritic, som samler resultatene fra både profesjonelle anmeldelser og brukernes tilbakemeldinger, har til gjengjeld vært slående høy. 

Da GameSpot sjekket spillets Metacritic-score på onsdag, hadde brukerne gitt spillet en poengsum på 10 av 10. Samtidig lå ingen profesjonelle anmeldelser ute.

At disse tilbakemeldingene attpåtil var velskrevne, blottet for skrivefeil og stadig vekk hyllet Telltale for å gjøre en god jobb, fikk GameSpot-redaksjonen til å ane ugler i mosen. Etter noen kjappe Google-søk på brukernavnene, fant de ut at disse brukerne var Telltale-ansatte.

Forsvart av Telltale

I en av kommentarene ble spillet beskrevet som hva som kunne vært resultatet «om Steven Spielberg bestemte seg for å regissere Heavy Rain». Studioet har selv uttalt tidligere at de har vært inspirert av nettopp «Heavy Rain».

I en uttalelse som Telltale har sendt ut etter at dette kom frem, sier de at de ikke vil sensurere hva deres ansatte skriver på internett.

- Det blir derimot kommunisert innad at alle som skriver i industriforum skal anerkjenne at de jobber for Telltale. I dette tilfellet var det personer som var stolte av spillet de jobbet med som skrev positivt om spillet under gjenkjennelige forum- og XBLA-navn, heter det i uttalelsen.

Med andre ord forsvarer de oppførselen fordi brukerne på Metacritic som leser der for å få en pekepinn på om spillet er verd å kjøpe, kunne funnet ut at disse personene var Telltale-ansatte ved å søke opp brukernavnene deres på nettet og sammenligne dem med hva som er skrevet andre steder.

Brukerne svarer med karakter 0

Det er ikke lenge siden sist det oppstod kontrovers rundt Metacritic-anmeldelser. Nylig gikk sjefen for «Modern Warfare 3»-studioet Sledgehammer Games, Glen Schofield, ut på twitter og ba fans om å hjelpe dem med å få en bedre metascore.

Da hadde brukerne rangert konsoll- og PC-versjonene av spillet til henholdsvis 2,9 og 1,7 av 10. Schofield slettet senere posten, etter han mente dette ble tolket feil.

For Telltale sin del går det for øvrig ikke så mye bedre på Metacritic akkurat nå. Etter at denne historien har kommet ut, har scoren rast fra 8,2 på torsdag til 3,2 i skrivende stund. Flere brukere skriver at de gir spillet karakter 0 utelukkende som en reaksjon på de Telltale-ansattes oppførsel.

Telltale sin forrige spillmatisering av et kjent filmunivers, «Tilbake til fremtiden», fikk for øvrig en femmer av vår anmelder da det kom for et snaut år siden.

PressFire er i gang med å spille «Jurassic Park: The Game» nå, og kommer med en anmeldelse over helgen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3