Sony vil punge ut til PS3-kjøpere

Ønsker å inngå forlik med de som brukte Linux på konsollen.

22. juni 2016 10:43

(PressFire.no): Husker du PlayStation 3? Det var en sånn der spillkonsoll som kom ut i 2006 (eller året etter her på bjerget), som spilte spill og var ganske kul.

Men husker du at du kunne installere Linux på den?

For det var nemlig mulig, i hvert fall frem til Sony bestemte seg for å slå av hele funksjonen 28. mars 2010 – inkludert for de som benyttet seg av den.

Sony selv mente dette var på grunn av sikkerhetshensyn, men mellom linjene var det ganske tydelig at dette var gjort for å stoppe potensielle pirater fra å installere nedlastede spill.

Dette gjorde en del folk grinete, især de som allerede hadde installert Linux, og et søksmål mot Sony ble opprettet. Etter mye frem-og-tilbake så ser det ut til at Sony nå har bestemt seg for å punge ut i et forlik i saken, melder Ars Technica.

Det kan være så mange som ti millioner kjøpere av PS3 som kan kreve tilbake noe av pengene, dersom de utfyller kravene. I verste fall kan det bli dyrt for

De kravene er som følger:
Du må ha kjøpt konsollen i USA i perioden 1. november 2006 til 1. april 2010.
Du må kunne fremlegge bevis på at du benyttet deg av «Other OS»-funksjonen på PS3 (da får du 55 dollar).
Eller, du må sverge på at du kjøpte konsollen i den visshet om at du skulle bruke denne funksjonen, eller at du føler du mistet noe av verdi da funksjonen ble tatt vekk (da får du ni dollar).

Sony skal visstnok bruke PSN til å spre en epost til de som kan være berørt av det hele, og det er forventet at de må ut med flere titalls millioner når alt kommer til alt.

Forliket er ikke rettskraftig enda, men en høring er satt til 19. juli. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3